Städdag!!

Idag har vi nog städat varenda vrå i lägenheten :) Skönt att ha det fint igen!

Pappa ringde och sa att han såg ett fint hus som skulle passa till oss. Både Timmy och jag föll lite för det men vi tyckte nog båda två att det ligger på fel håll från Växjö :/ Blir långt och hälsa på min familj och det är ju redan 7 mil. Men vi ska spana lite mera på detta, om inte annat så kanske vi hittar nåt annat fint lite senare. Men är väldigt sugen på ett hus nu, men jag tar definitivt inte första bästa!

Kan inte beskriva hur skönt det är att ha Timmy hemma! Är så glad att han ska vara hemma ytterligare en vecka så hela vår lilla familj bara kan njuta! Och sen veckan ska vi minsann knappt göra nånting!! Har varit mer än fullrulle nu i flera veckor så vi behöver en paus. För sen jobbar Timmy en vecka och veckan efter det ska vi iväg till fjällen på skidsemester så så blir det inte heller nån direkt vila!

Imorn är det nyår och det tror jag ingen har missat. Har nån det så ska han inte vara nöjd!!
Vi ska iallafall fira tillsammans med vår andra parhalva Amanda och Sebbe och vi ska minsann bara mysa, äta god mat och spela spel. Helt perfekt kväll om man frågar mig :)


Grattis min älskade mamma på 50 årsdagen! <3

Idag fyller världens bästa mamma 50 år! Så dagen har vi spenderat i Emmaboda på kalas :) Presenten fick hon ju i somras, en solsäng (hundsäng) några timmar innan förlossningen drog igång! ;)

Men innan vi begav oss mot Emmaboda så blev det ett stopp på Bvc, och där fick vi veta att nu väger 7415 g och är 65 cm lång.. Man kan nästan höra hur det knakar när han växer! :)

Bättre sent än aldrig som man säger så ska vi ta kort till tidningen imorn! Och givetvis så har man fått en stor finne mitt på hakan, är inte det så otroligt typiskt! Jag som inte haft en finne på flera månader... Dock är jag torr som en landkrabba i ansiktet! Får lägga mig med ett tjockt lager ansiktskräm så kanske det ordnar upp sig ;)

Mamma och pappa skulle in imorn och gå lite på rean så då kommer dem även in en runda till oss :) Och jag är ju inte omöjlig så jag hänger säkert med och shoppar och lämnar pappa Timmy hemma för att städa ;)

Fredag kommer även svärföräldrarna in så det är full rulle nu och har varit i över en vecka! Känns att man skulle behöva en soffhäng-dag snart, eller NU! Men först tar vi nyår! :)


På bilden är en av mina söta kusiner :)


Längtat efter det här!

Nu är julen över och alla galningar springer runt på mellandagsrean för att fynda billiga saker! Och här kommer ett slarvigt inlägg om vad jag har hållt på med dem sista dagarna :)

Våran jul började redan på fredagen med att åka till Braås och kika in hos Timmys morfar. Firade morgonen i Braås med lite julfrukostt och julbastu. Jag och Millan stannade inne och såg till att spökerna uppförde sig, spökade en del den helgen ;)
Efter bastun blev det julmiddag och sen presentöppning :) Lägger säkert in några bilder på klapparna sen!
En timme sent kommer vi iallafall iväg mot Emmaboda där min familj, farmor och farfar och familjen Sigvardsson väntar för fullt, då vi skulle äta när vi kommit. Även där blev det en massa julklappar och äntligen fick Kenzo öppna julklapparna som legat under granen. När han var klar med sina så kom han och skulle hjälpa mig.
Hade en så fruktansvärt mysig kväll och Jasper for från det ena knät till de andra så dagen efter sov han extremt mycket, men det kan man ju förstå.
Gillar verkligen julen, att få träffa släkten och äta god mat ihop och prata. Är så underbart!
Vi bestämde oss för att sova i Emmaboda från söndagen till måndagen med för att slippa behöva packa upp allting och städa när vi kom hem. Ingen av oss orkade lyfta ett finger den dagen. Så vi la oss allihopa i mammas och pappas säng och kikade på film hela dagen och rensade ur alla godisskålar!

Så igår bestämde vi oss för att åka till mellandagsresan med Amanda och Sebbe och hitta Timmy ett par skidor, stavar, pjäxor och hjälm. Han fyndade rejält då han fick allt till halva priset ungefär :) Så då var den biten avklarad! Kvällen spenderades sen i Braås och grabbarna tog en bastu och vi damer stannade hemma med Jappe.

Men nu, det viktigaste av allt! Nåt jag har längtat efter så extremt länge!! Timmy ska vara ledig i 2 veckor, bara vara hemma med oss och mysa hela dagarna. Ska bli helt underbart att få ha honom hemma, så jag ska pussa på honom lite extra nu så han får för sig att göra detta oftare!
Sen jobbar han en vecka sen ska vi iväg på skidsemester med paren Stenberg/Lindvall och Jalkstam/linnér :D Hur kul kommer inte det bli då?? Så länge jag slipper åka skidor så kommer detta bli en toppensemester!!


Nu ligger mina godingar och sover i sängen och jag ska nog ta och göra mig iordning för vi måste köpa en ny tvättmaskin, den gick sönder för ett tag sen :/ Sen tar vi nog en runda till babyproffsen med ;)

Är så otroligt lycklig över min underbara familj <3

Skatten!


Min alldeles egna juvel <3

Känns som fredag.

Känns verkligen som att det borde vara fredag idag. Synd!
Har iallafall vart en tur på stan med Caroline och söte Svante, så nu är alla klapparna inköpta! Så skönt :)

Mamma och pappa har med vart på besök, och Kenzo skrämde Jasper nåt fruktansvärt när han skällde för att grannen kom hem. Har aldrig hört sånt panikskrik från mammas lilla hjärta innan :/

Imorn kommer pappa Timmy hem vid klockan 2 och myser med oss. Sen på kvällen blir det att åka till Braås för att spendera natten där och fira julafton med hans familj på morgonen för att sen bege sig vidare mot Emmaboda för att fira med min familj, farmor och farfar plus familjen Sigvardsson. Ska bli så kul att fira jul ihop med dem igen, var så länge sen nu! Det är så sällan man träffas nu och det tycker jag det får bli ändring på!


Sitter i min one piece och fryser :S Borde vara omöjligt kan man tycka!

Skrattar åt mig själv!

Jag har inga problem med att bjuda på mig själv om jag är klantig och korkad ibland ;) Såhär kommer dagens klantighet!
Gjorde skumtomtefudge för nån dag sen men jag hade inte skurit upp dem i bitar än så jag tänkte jag skulle hinna göra det innan Jasper vaknade och skulle även hinna äta min middag.
Så jag tog fram skärbrädan och ut med fudgen som jag ser är kass från början då jag lyckats göra en kola istället, men jag la den på skärbrädan och började skära. Sen tänkte jag att eftersom det redan är så kladdigt så kommer det bara smälta ihop igen så jag rullar in dem i plats. Men när jag ska börja ta upp "kolan" från skärbrädan så har det fastnat!! När jag skulle försöka få bort de så fick jag med mig hela brädan. Så jag fick hålla fast den och slita loss kolan!
När jag höll på så kunde jag ju inget annat än tänka - Varför har man inte detta på film, hahaha!!? Efter det så började jag rulla ihop det till små bollar, men hälften fastnade i händerna. Ja jag höll på att skratta ihjäl mig! Nu finns det verkligen bevis på att jag INTE borde få tillträde till köket överhuvudtaget! Men dem smakar bra iallafall ;)

Imorn kommer mamma och pappa hit på lite besök. Dem hade mer julklappar att köpa och sen skulle vi få Pipsos och Anders klappar med så dem får dem på julafton!

Usch hör i babyvakten hur snorig killen börjar bli, så han vaknar säkert snart den stackarn :/

Nej nu ska jag slå in ytterligare några julklappar!

Min lilla 4 månaders kärlek <3

Kan inte förstå att lilla Jasper redan är 4 månader!? Är det verkligen 4 månader sen jag klämde ut honom?
Det är iallafall 4 månader av total kärlek till detta lilla pyre <3 Grattis älskling!!

Han har iallafall fått en ny favorit kroppsdel - tårna/fötterna! Lägger man honom ner så åker fötterna fram ;) gullungen <3

En annan grejer att han plockar ur nappen på sig själv och ska sen försöka sätta tillbaka den. Med mindre lyckade resultat dock. Han lyckades en gång men hade den då upp och ner ;)


Minimannen <3

<3


Sjukling =(

Min minikille har blivit sjuk :( Hade en jättejobbig natt igår då han vaknade flera gånger och var så täppt i näsan att han fick panik. Så idag har inte vart en toppendag direkt! Men vi har gått runt här hemma och sjungt sånger och busat lite så det har ändå gått hyffsat bra. Dock så har han haft problem att äta nu när han är täppt och inte nån lust heller, men jag hoppas det går över tills imorn!
Så nån shopping blev det inte idag så vi skickar iväg pappsen imorn på det istället. Förhoppningsvis är han bättre på torsdag så vi kan hänga med då så jag kan få det sista till Timmy köpt, fick ett jättebra tips innan :)

Har även fixat och trixat med dem andra julklapparna idag och jisses vilken tid det tog, borde ha lärt mig efter servetterna till dopet!?

Höll ju på att skita ner mig nu med. Hörde i babyvakten att det rörde sig inne i sovrummet, så jag skulle gå in och kika till Jasper och när jag öppnar dörren så ser jag en mörk gestalt mitt framför näsan. När hjärtat stått still i några sekunder så frågar gestalten om jag har nåt att dricka! Timmy var tydligen törstig... Men med den kvinnliga känslan för saker så hade jag strax efter att Timmy hade somnat, bubblat vatten och ställt till honom på sängbordet ;)
Men oj va rädd jag blev! För JA jag tror på spöken!

Hur kommer det sig att klockan helt plötsligt blev 00.59?
Godnatt! :)

Julklappsshopping!

Jag som tyckte att jag var så duktig och började handla julklappar redan i oktober för att slippa stressen sista veckan. Men på nåt sätt så har tiden runnit iväg och nu står jag här med julklappar kvar att köpa!
Tur att Caroline med har klappar kvar att inhandla så jag får lite sällskap :)
Har nog kommit på vad jag ska ge till min man med både i julklapp och födelsedagspresent, skönt!

Vet inte om jag gjorde rätt val i att be Timmy sticka iväg och köpa julgran, man vet aldrig vad han nu kommer hem med eftersom han inte ville ha nån överhuvudtaget!

Men först tar vi lite fika som vi alltid gör när Timmy kommit hem från jobbet, är så mysigt att sitta ner och prata en stund innan man ska börja dra igång med middagen, åka och handla eller städningen!

Älskade ängel <3

Du värmer mitt hjärta <3


Huslig, vuxen, sjuk, mamma!?

Tror jag blivit sjuk. Ja nåt måste det vara för nu har jag bakat flera dagar i rad för att jag tycker det är kul och det skulle jag vilja påstå aldrig hänt innan!
Igår blev jag trött vid 12 tiden och somnade!!??
Försökte få Timmy att inte hänga upp tvätten medans jag ammade, för nytvättad tvätt luktar så gott!! Vad händer med mig?

Helgen

Lördagen spenderades mestadels i Braås. Timmy och Anders krabbade mest med bilen medans vi andra stannade kvar inne i värmen och mös.
När vi kom hem så slängde jag ihop en kladdkaka med nougat och pistach-topping! Hade nog blivit gott om vi tog ut den första gången vi kikade på den ;) Blev lite torr tyvärr!
Måste köpa mig lite mer bakformar med, har väldigt dåligt med de!

Idag vaknade Jasper vid 7 tiden och min älskade sambo sa att han kunde vara uppe med honom så jag fick sova ut! <3 Men strax efter 8 kom dem in igen för knoddas blev givetvis hungrig och den biten står ju jag för :)
Men vi somnade i sängen efter (under) amningen alla 3 och sov till 11.20, blev chockad när jag såg klockan och både Timmy och Jasper sov fortfarande. Men jag kunde inte låta bli att mysa in mig hos mina två hjärtan så vi låg vakna och mös nästan en timme innan vi steg upp. Det är riktig kvalitet på livet, att få ligga med sin man och barn och njuuuta av livet <3

Bakade även lite skumtomte-fudge innan, hoppas det blev gott :) Ska nu fortsätta med min myssöndag!

Hoppas alla har en underbar fjärde advent!



Freeedag <3

Idag var det babysimpå schemat igen, men denna gången så skulle vi minsann få gå i gruppen efter så Jappe skulle få sova klart. Och vilken skillnad på bebis, så glad! Blev dock lite hungrig efter 20 minuter men man kan inte begära för mycket.
Det nu är vi i samma grupp som våra mamma & bebis kompisar och vi blev så glada alla tre i familjen! Nu kan det knappt bli bättre :)

Jasper var en fruktansvärt glad bebis när han väl fick lite mat i magen, tror inte att han slutade skratta på en halvtimme eller 45 minuter innan han deckade ;)

Imorn blir det förmodligen en runda till Braås. Känner inte riktigt för det just nu, då jag hade velat ha en lugn helg efter den förra helgen med dop och grejer. Bara stanna hemma och njuta av min egen familj. Har bara hänt en gång sen vi fick barn...
Men vi får se, hinner kanske ändra mig tills imorn :)

Nu blir det mat - Gratinerat potatismos, fläskfilé och gräddsås som jag längtat efter hela dagen! Mums.

Konsten att göra flera saker samtidigt!

Det får man verkligen lära sig när man får barn :)
Satt på sängkanten och vaggade grabben, eller rättare sagt studsade/gungade honom. Det är de som gäller, våldsamt ska det vara! Fick hålla nappen med för att han inte skulle tappa den. Då ringer lönekontoret på Volvo... S*tan tänkte jag men svarade snällt! Hon ville be om ursäkt då det blivit tokigt med mina pengar jag skulle få från Volvo nu när jag är mammaledig. Man får nämligen 10% av sin lön när man är hemma. Har pratat med chefen flera gånger men det hände ingenting och sen glömde jag bort de. Så jag ska nu få alla pengar som jag inte fått hittills sen den 29 augusti och sen då i ett år framåt :) Tack så mycket! Ska absolut inte bli fel med lite mer kosing i kistan!


Förlossningsberättelse

Varning för känsliga läsare ;)

Har glömt bort att jag tänkte skriva min förlossningsberättelse. Jag börjar ända från dagen innan allt drog igång. Tiderna kanske inte stämmer heller då jag inte riktigt koncentrerade mig på vad klockan var och tiderna i journalen förstår jag mig knappt på. Slarvigt skrivet kommer det med vara då jag vill skriva färdigt innan Jasper vaknar ;) Fråga gärna om det är nåt ni undrar!

Lördagen den 20 augusti så skulle vi överraska min mamma med att köpa en stor solsäng (då hon fyller 50 i december). Vi hade sett den innan då mamma och pappa var på besök i Växjö, och då så blev hon lite kär i den så vi bestämde oss för att Den ska hon ha. Några dagar senare körde vi runt till Timmys jobb för att låna släp och sen körde vi mot Emmaboda för att överraska mamma. Henne hade vi skickat iväg med pappa på svampplockning så vi skulle hinna sätta upp den innan hon kom hem. Givetvis blev hon chockad och riktigt glad när hon kom hem och såg oss och sin nya solsäng som efter 2 minuter blev en hundsäng!
På kvällen så bjöd dem på mat och när vi sitter och äter så säger mamma att förlossningen kommer att dra igång inatt, och jag bara skrattade åt henne då jag inte alls hade den känslan. Sammandragningar och förvärkar hade jag ju haft i flera veckor innan så det var inget konstigt med det. Min syster Jessica fick även lite Rosévin som jag smakade på som var riktigt gott, och det sägs ju att vin kan dra igång de ;) haha, kanske i lite större mängder då ;)
Men iallafall så när vi åkte hem så sa mamma att hör av er inatt NÄR det har dragit igång.

Och vad händer inte, jo vattnet går klockan 04.44...
Men jag var helt snurrig och förstod knappt vad som hände, jag visste inte riktigt om jag bara hade kissat ner mig i sömnen eller om det faktiskt var vattnet som hade gått. Men jag gick och la mig igen för att sova. Men jag hann inte ligga ner så länge innan nästa flod kommer och då gick det faktiskt upp ett ljus för mig att NU ska jag föda barn. Ringde så förlossningen och fick en tid att komma in lite senare på dagen och hon sa att jag skulle försöka sova för det kommer kanske bli en lång dag. SOVA tänkte jag!?? Det gick ju inte alls och värkarna satte igång klockan 05.15, så ingen sömn för mig!

Dem blev allt tätare hela tiden och tillslut tyckte jag att dem började komma lite väl tätt för att stanna hemma ( nästan varannan minut) Så vi begav oss in till förlossningen vid klockan 10.30 och där inne så lugnade det ner sig. Vi fick konstaterat att det var pågång men bara i första stadiet så vi fick välja om vi ville stanna kvar eller åka hem och av nån anledning ville jag hem. Men jag tror det gjorde nytta att få vara hemma och ta det lugn i "lugn" miljö. Blev dock inte så lugnt som jag hade hoppats på då vi den dagen hade planerat att måla färdigt ugglorna på väggen med Timmys familj. Och dem var hemma hos oss när vi kom hem. Men jag kunde inte vara otrevlig och skicka hem dem igen trots smärtan och att jag ville vara själv med Timmy så han kunde koncentera sig på mig/oss!

Allt vatten gick inte direkt utan det fortsatte hela tiden och tillslut fick jag be Timmy och Anders köra och köpa fler byxor och trosor för alla var dyngsura trots stora blöjor som jag fick med mig hem.
Men när dem kom hem så var värkarna så täta igen och smärtsamma att vi bestämde oss för att åka in igen vid 18.00 om jag inte minns fel och det var nog tur det då jag då var öppen 7 cm. 3 ynka centimeter kvar :)

Och jag är förvånad över mig själv att jag var så lugn som jag var, stressade inte upp mig och emellan värkarna kunde jag andas ut och faktiskt skämta och skratta. Jag som hade bett min barnmorska att skriva i förlossningsplanen att jag ville prova all smärtlindring och kommer förmodligen få panik, men icke!
För när jag kom in så frågade fl-läkaren om jag verkligen ville ha epiduralbedövning eller om jag ville vänta och se hur det går och om jag öppnar mig snabbt eftersom EDAn kan göra att det även stannar upp och tar ännu längre tid. Och jag kände att jag är mer rädd för den nålen än värkarna så jag ville inte ha den utan fortsatte på med min lustgas (som jag egentligen inte vet om den funkade men man hade nåt annat att koncentrera sig på istället för värkarna)
När hon kommer in kanske en timme senare så sa hon att jag var så fruktansvärt duktig och var nu öppen lite mer än 8 cm och det nu nästan är för sent för EDA. Gjorde inte mig nåt alls!

Timmy hjälpte mig att hålla koll på när jag skulle börja andas in lustgasen, för han såg på dataskärmen när värken va påväg innan jag har hunnit börja känna den. Minns en gång när jag satt upp i sängen och sen kommer det en riktig jävulsvärk och Timmy tittar på dataskärmen och gör en riktigt sur min, och efter värken va slut så sa han att den måste gjort ont för kurvan fortsatte stiga och stiga men själva siffran på hur kraftig den va stannade vid 100! Ja jävlar va ont det gjorde, efter den värken blev jag så hungrig eftersom jag inte kunnat äta på hela dagen, så mellan värkarna försökte jag äta lite banan.. Men det slutade mest med att jag spottade (skrek) ut bananen i masken ;)

Efter några sånna värkar så känner jag att krystvärkarna är på G så min förlossningsläkare kikar igen och YES 10 cm öppen och nu är det dax! Krystade ett tag men kände att jag inte fick nån hjälp av värkarna så jag fick lite värkstimulerande dropp som satte krut på dem, vilken skillnad! Men endå så ville han inte riktigt ut så barnmorskorna frågade när jag kissade senast och det mindes jag inte ens, så dem tömde mig på en hel del urin och även det gjorde stor skillnad!

Hög på den där jäkla lustgasen blev jag med och mellan värkarna skämtade jag med barnmorskorna och fl-läkaren. En av dem sa att det var många som födde barn idag och jag börjar gråta och fråga om Caroline (från mammagruppen) äntligen har fått sin bebis?! Dem svarar jasså du visste att hon låg här, men det gjorde jag ju inte och blev ännu gladare och sa att jag tyckte så extremt synd om henne som haft värkar så länge och börjar förklara hennes historia! Alla i rummet börjar skratta åt mig och sa att jag inte var klok som tyckte synd om nån annan när jag själv ligger med krystvärkar! Lustgas säger jag bara ;)

Men jag var helt säker på att hela jag skulle gå sönder, i varje värk så kändes det som att jag skulle spricka från magen bak till ryggen ungefär! Det värsta var när man fått ut halva huvudet, så ska man sluta krysta och andas så han inte kommer ut för fort så att man spricker, han skulle alltså vara kvar där och heelvete rent ut sagt vilken smärta!

Han hade handen uppe vid ansiktet den busen och gjorde det svårt för sin mamma att få ut honom ;)


Men med 45 minuter av krystvärkar så fick jag upp min älskade son på bröstet och glädjetårar rann från både mig och Timmy och all smärtan var som bortblåst! Klockan var 20.55. Den lyckan i den sekunden går inte beskriva. Första gången man får se sin älskade bebis glömmer man aldrig!! <3


Men ska erkänna att det värsta med hela förlossningen var att man inte fick vara ifred efteråt speciellt när jag skulle sys. Eftersom jag sprack litegrann så behövdes det sys, inte så många stygn sa dem. Så rädd som jag blev när dem berättade det var jag inte en enda gång under förlossningen.
Så en tant kom in och hälsade, och börjar helt plötsligt trycka hårt på min mage för tydligen så blödde jag mycket och hade blod kvar i livmodern. Skulle kunna strypa den tanten för det gjorde nåt fruktansvärt ont och hon sket fullständigt i att jag bad henne trycka lugnt och försiktigt.
Iallafall... Samma tant skulle sy mig och jag fick bäckenbottensbedövning innan (vilket förmodligen gjorde ondare än värkarna) efter det så började hon sy. Aj. Och när hon trodde hon va färdig så ansåg hon att hon inte var nöjd så hon tog bort ALLA stygnen igen och började om från början (jag som redan var panikslagen då jag är nålrädd sen innan började ju gråta) och när hon var klar så säger hon återigen att hon måste börja om från början och tog bort allt igen!!! Blev alltså omsydd två gånger. Kände mig så utlämnad till en fullständig inkompitent läkare, tur att jag hade Timmy där som höll mig i handen och Jasper som låg brevid mig och var alldeles underbar <3

Kan även berätta att jag på efterkontrollen fick veta att jag är felsydd ändå. Är ihopsydd! Fick då fruktansvärd lust att anmäla kärringen! Men jag vill inte göra nåt åt det för min läkarskräck är värre än nånsin!...


Men i det stora hela var det en fantastisk upplevelse att få föda barn. Så häftigt verkligen och jag är så stolt över mig själv så klarade det så bra och utan bedövning! Vi låg alla tre på lättvården fram till onsdagen och fick sen äntligen komma hem som en enda lycklig familj <3
Den lyckligaste dagen i mitt liv - 21 augusti 2011<3

Kors i taket!

Igår var nog första gången som Jappe varit riktigt glad när vi har varit hos Amanda och Sebbe. Vet inte varför men det har aldrig vart toppen när vi kommit dit, konstigt! Men nu fick dem iallafall se hur underbar min lilla grabb är för det mesta :)

Fick ett extremt chokladsug när jag kom hem därifrån och inget vettigt hade vi hemma. Men några chokladbollar lyckades jag knåpa ihop iallafall och oj va gott det var!! Vet inte vad jag skulle göra om Jasper inte hade tålt att jag åt choklad ;)

Sally (ödlan) kör ett jäkla race idag inne i terrariet vilket är lite irriterande för hennes klor rispar på berget vi byggt och det låter rätt så högt.

Ska nog lägga mig ner för en powernap tror jag nu när minimannen sover <3


Sitta själv!

Titta nu kan jag snart sitta själva :D


Godmorgon!

Eller eftermiddag. Jasper vaknade första gången vid 8 och jag var beredd på att stiga upp (eller inte) men pillade in nappen och vaggade sängen lite och vips så hade han somnat om och vaknade inte förrens klockan 9, älskade unge va du gjorde mamma glad <3 Kan ju även tipsa om dem där fötterna man sätter på spjälsängen så man kan gunga den, finns på babyproffsen och jag skulle inte kunna leva utan dem, fantastiskt uppfinning! ;)

Idag ska vi även till Amanda och Sebbe. Eller jag ska till Amanda. Timmy och Sebbe ska till Pipso och Anders och basta, och vi damer gör alltid allt för att slippa sätta oss i den ugnen! Förstår inte att det kan vara så skönt!?

Igår hoppade vi över babymassagen igen för lillmannen somnade precis innan vi skulle åka och jag visste att om jag väcker honom så blir det gnäll och mat och jag kände då att det var bäst för honom att få stanna hemma eftersom vi fortfarande jobbar på amningen! Så vi tog en babysims pass i badkaret istället och lekte med dem nya badleksakerna han fick i doppresent av Charlotte och Mimmi och deras män :)

Nu har även Jasper sovit i en halvtimme och NU blir jag med trött så jag kan somna men det känns inte som att det är nån mening med det då jag förmodligen knappt hinner lägga ner huvudet! Får ta och plocka ur diskmaskinen och vika in tvätten istället, jippi!

Servetterna!

Här är servettvikningen vi använde oss av på dopet :) Var nog riktigt populär då många tog med flera hem. Riktigt kul!


Glömde ju!

Jag glömde visa den fina bilden som Gossens farmor har målat åt honom på sängen :)


<3

Såhär blev det med den fina spjälsängen! Tänk att min lille kille redan vuxit ur sin vagga?? Han föddes ju igår!?

Blev lite tårögd när vi plockade ur vaggan från sovrummet för tänk va tiden går fort, minns det som igår när vattnet gick mitt i natten och jag funderade på om det verkligen kunde vara så eller om jag hade kissat ner mig och faktiskt gick och la mig igen! Och när jag sen på kvällen tog i för kung och fosterland i sista krystvärken och fick upp min älskade guldklimp på bröstet! Vart har tiden tagit vägen sen? Allting går så fort att man knappt vågar blinka för man är rädd för att missa nåt! Minns likaväl kvällen när vi gjorde graviditetstestet som visade ett stort fint plus och hur lyckliga vi blev! Och magen som jag verkligen ville bli av med i slutet av graviditeten för man kunde inte röra sig, varje gång man rörde sig så gjorde det ont och lillgrabben som tränade på sparkar mot mina revben som slutade med ett möjligt knäckt sådant! Men nu saknar jag magen och att vara gravid. Det var ju så mysigt den stunderna som faktiskt va bra :)

Åh nu vill jag att lilleman ska vakna så jag får pussa lite på honom! Att man kunde älska nån så mycket, det går inte överhuvudtaget förklara med några ord i världen hur lyckliga föräldrar vi är! <3

Men måste ju även berätta att Timmy höll på att sätta fast själva ramen och remmarna till hoppgungan på babysittern för han tänkte att det vore ju perfekt att han kunde gunga med den med! Säger bara - TACK GODE GUD ATT JAG HEMMA!
Tror dock att han hade insett att det inte var en bra idé tillslut ;)

Här är min fina amnings-glaskula som jag fick Caroline! Hon är en helt fantastisk människa :) Så den här ska jag nu tända när jag ammar så jag kan koppla av!

Men nu ska jag ta och gosa ner mig i sängen och krama om min älskade man!


Älgen som egentligen borde vara en ren!

Står att det ska vara en älg men jag vet inte om jag håller med!?

Va tycks (köpt av Timmy!!!)

Håller förresten på att bygga om spjälsängen och sätta på runda fötter vi fick av Amanda och Sebbe i doppresent!


Kunde inte blivit bättre!

I lördags var det äntligen dax för Jaspers dop. Allting gick så otroligt bra och jag kunde inte vara nöjdare över dagen! Hade en glad kille i kyrkan som skrattade när prästen pratade med honom och själv kunde jag knappt hålla tillbaka tårarna vissa gånger! Hur länge sitter hormonerna i egentligen?? ;) Tack återigen till alla som kom och för era fina presenter, kunde inte fått det bättre!

Idag har vi även varit hos amningshjälpen på BB, och hon konstaterade att mjölk finns hela tiden men utdrivningsreflexen gör att det sprutar mer och det är så han vill ha det. Han är van vid det för det har alltid varit så innan, han har aldrig behövt kämpa med att få ut maten utan det har räckt med att svälja! Men att han kommer lära sig att det finns mat men att han måste få ut den själv. Känns så skönt att få höra att det KOMMER att bli bra av ett proffs, gör mig mycket lugnare att det inte är mig det är fel på utan att han bara är otålig men att han lär sig!

Och idag så köpte Timmy en älg (ren) på jysk. Hade jag vart med så hade den nu INTE stått brevid tv:n! Ska lägga upp en bild på den sen!


kjjabn nb = hälsar Jasper <3

Sim sim!!

Fick typiskt nog väcka grabben idag igen så humöret var inte det bästa vissa stunder. Men ibland var det så kul så :) Och hurra hurra, nästa gång får vi börja i samma grupp som våra bebis & mamma kompisar! :)

Han fick tyvärr inte in handen längre på sista bilden! ;)


Full rulle!

Full rulle är ordet... Ringde till Bvc och även till BB för att få råd när det gäller amningen, och dem sa åt mig att bara slappna av och ta det lugnt. Skit i hemmet koncentrera dig på amningen och drick lättöl!! Så nu sitter jag här med ett litet glas öl (tycker det känns hel fel) men det är det mest alkoholhaltiga jag har druckit på över ett år.

Håller även på att baka lite och Timmy bad jag att hacka grönsaker till en taco, men han tyckte att det räckte att dela tomaten på 4 ungefär för vi skulle ju ändå tugga den... Och jag orkar inte ens diskutera saken för jag blev så trött och hungrig. Och nu sitter han och skivar paprikafileér... Suck pust och stön!!

Imorn får vi finfrämmat här hemma, ska bli så kul! Hoppas jappe också tycker det är lika kul med en annan söt bebis denna gången. Förra gången så skrattade den andra bebisen och jasper började gråta ;) Efter det blir det Babysim och efter det mot Emmaboda, duka inför dopet och kanske handla det sista!

Nu blir det visst lite mat för jasper!!


Tips!!

Måste tipsa om dessa, galet goda och smakar som att äta pepparkaksdeg med choklad runt om! Kan nästan inte finnas nåt bättre ;)


Servettvikning

Idag har min svärmor och svägerska varit här på besök hela dagen, har vart riktigt mysigt och jag satte dem minsann i arbete direkt - Servettvikning! ;) Så nu är alla servetter vikta, limmade och alla snören sitter på. Mycket pill men det blev så himla bra, så jag är nöjd som attans! Nu ärdet bara lite bakning och småinköp kvar sen är vi nog redo för storkalas! Börjar bli lite nervös, tänk man han blir sjuk, skriker sig igenom hela dopet... Om jag missat och skriva det här så måste jag säga att jag är omringad av världens mest omtänksamma underbara människor <3 Allt stöd man behöver ibland finns runt hörnet! Kan inte vara mer tacksam! Peppar peppar, min magiska häxbrygd har kanske börjat hjälpa brösten med utdrivningsen när jag amman... Ska absolut inte ropa hej än men idag har iallafall varit betydligt bättre än igår! Men ska nog ändå ringa bvc eller mvc? imorn och be om ett nässpray som tydligen skulle vara till hjälp mot detta. Nehe nu ska jag skrapa en trisslott som Timmy kom hem men och jag hoppas på miljoner, yepp yepp! Och jag ber om ursäkt för att hela texten sitter ihop men bloggen är inte alls som den ska idag, så jag ser bara hälften av det jag skriver... Hoppas det är läsbart iallafall! Kram till er alla!

After

Nöjd!!


Before

-


Klipp Klipp

Idag bär det av mot frisören igen, vilket känns så bra! Kom på att jag inte klippt mig på ett halvår så det är absolut dax för de. Har ju inte kunnat pga att jag inte kan lämna ifrån mig Jasper eftersom det är jag som står för maten ;) Men idag chansar vi lite på att det ska gå för lite fin vill man ju vara på dopet på lördag! Ska ju även färga det idag så det blir verkligen en förnyelse.

Måste även hämta ut ett paket från Nelly idag med, schpännande!

Och imorn kommer svärmor/farmor på besök då hon tydligen va sjukskriven denna veckan. Hon ska hjälpa mig att vika alla servetter och pyssla lite tills på lördag med, känns skönt att slippa vika allt själv. Ska nog även försöka baka lite till på kvällen sen, så det verkligen finns en massa gott och bjuda på :)

Måste ju även skriva att jag har världens gulligaste kusiner som avbokade sin Göteborgsresa för att kunna komma på dopet. Avbokade hotell med vad jag förstod, jisses va gulligt av dem!

:)

<3


Detta skulle publiceras innan idag men kom aldrig upp.

Idag var vi iallafall och fikade med den andra mammorna och deras bebisar. Förmodligen så hade hon även bakat nåt som var bland det godaste jag har ätit på länge!
Tycker det är riktigt roligt att vi från föräldrakursen kommer så bra överens, och man längtar alltid tills nästa måndag då man ska träffas igen! :)

Dock så tror jag inte att nån i våran föräldragrupp (med Bvc, babymassagen) umgås över huvudtaget då vi alla verkar vara väldigt olika, så det är helt olika där. Det var inte alls som föräldrakursen då vi klickade direkt! :)

Nehe nu sover båda mina godingar så jag ska med lägga ner huvudet på kudden och drömma om att det kommer gå bra hos frisören imorn, och att Jappe klarar sig utan mat den tiden jag sitter där ;)

Godnatt alla goa människor!


Vinterlandet är här!

Vaknade upp av en kille som låg tätt intill mig och skrattade och sparkade för fullt! <3 Så vi låg och pratade om allt möjligt en stund och mös ner oss ordentligt under täcket.

När jag steg upp så ser jag i ögonbryn att det är alldeles vitt ute, det är ju rätt mysigt ändå men det behöver absolut inte komma mycket mer, är fortfarande nöjd med snön från förra året :)

Nehe, nu ska vi fixa lite frukost och efter det göra sig lite snygg för idag ska vi hälsa på dem andra söta mammorna och bebisarna! Har längtat efter det i flera dagar nu då vi har missat några gånger tyvärr!


Klantrumpor!

Det är Timmy och jag det eftersom vi bara lyckats skicka ut hälften av alla inbjudningarna till dopet!...
Haha vet inte om jag ska skratta eller gråta. Men hoppas att dem som vi "missat" förstår :)
För det var inte första gången och definitivt inte sista man glömmer en viktig sak!


Orkade oss iallafall till ner till Grand Samarkand för att boka en klipptid och kika om barnfotograferingen som var där nere var nåt att ha, men det tyckte jag nog inte så vi hoppade över de :) Och när man absolut inte får köpa nåt så hittar man ju både det ena och andra. Så denna gången kom jag hem med ett par skor och 3 skarfsar till Jasper (Mister Dregel) så nu blir han tjusig med! :)
Undra vart alla mina finskor är, måste hitta dem nu innan dopet....

Nu ska jag ta och rädda min köttfärssås från Timmy! :O

Klantrumpor!

Det är Timmy och jag det eftersom vi bara lyckats skicka ut hälften av alla inbjudningarna till dopet!...
Haha vet inte om jag ska skratta eller gråta. Men hoppas att dem som vi "missat" förstår :)
För det var inte första gången och definitivt inte sista man glömmer en viktig sak!


Orkade oss iallafall till ner till Grand Samarkand för att boka en klipptid och kika om barnfotograferingen som var där nere var nåt att ha, men det tyckte jag nog inte så vi hoppade över de :) Och när man absolut inte får köpa nåt så hittar man ju både det ena och andra. Så denna gången kom jag hem med ett par skor och 3 skarfsar till Jasper (Mister Dregel) så nu blir han tjusig med! :)
Undra vart alla mina finskor är, måste hitta dem nu innan dopet....

Nu ska jag ta och rädda min köttfärssås från Timmy! :O

Redan söndag igen!

Idag tog vi och gjorde en rejäl frukost istället för en torr sleten macka som det ofta annars blir och jisses va gott det va! Med lite tända ljus nu när det är den andra advent så blev det så mysigt så :)

Men inatt var det inte lika roligt, för utdrivningsreflexen vid amningen har börjat krångla och det kan ta upp till 5 minuter innan han får i sig nåt. Och när man redan har en hungrig bebis så var det inte alls kul då han blev så extremt ledsen att han slutade suga och fick knappt i sig nåt överhuvudtaget :( Fick försöka handmjölka men inte ens det funkade denna gången... Men tillslut så lyckades vi få igång det på det andra bröstet och lillkillen kunde äntligen få lite mat! Men usch va sånt stressar upp en, vill ju verkligen kunna amma honom ett tag till, för han totalvägrar ersättning dessutom!

 Vi sa att vi kanske skulle försöka åka upp och kolla om dem har en klipp och färg tid till mig, men vi får se om vi orkar det idag ;)

?

Förmodligen tyckte bloggen att den första bilden blev så bra att man va tvungen att visa den fler gånger ;)


Lördagsmys!

Nu har mamma och pappa (mormor och morfar) åkt hem igen! Va himla kul att ha dem här en natt. Första gången dem stannar över natten båda två, eller tre med hunden klart!
Och han var lika galen som vanligt, han är två år och beter sig fortfarande som en valp! Men ack va han är go den lille skiten ;)

Nu ska vi ta och slå oss ner på soffan och plocka fram allt som går att äta och ge hur långt vi kommer på att rensa kylskåpet och "gotteskåpet"

Hahaha, hörde Jappe skratta högt och ljudligt ifrån skötbordet nu och Timmy - Neeeej Jappe, man får inte kissa på pappa!! Din lilla goa unge! <3


Just i denna stund

Massa mys i soffan! <3


Babysim och lussekattsbakning!

¨
Idag var det som sagt babysim och denna gången va han både utvilad och nyäten så det blev definitivt bättre betyg denna gången! Yes :D
Och trots att andra barn skrek så lyckades han hålla tillbaka tårarna dem flesta gångerna, så det kanske börjar bli ändring på det med!? Men jag ska inte hoppas för mycket.

När vi kom hem så hade mamma redan bakat klart alla lussekatter så nu finns det minsann både till dopet och till att bjuda på här hemma (men flest till mig, ;) ) För det bästa med julen måste nog vara dessa delikata katter!

Och snart kommer Herr Pucko "Kenzo" Åh min lilla snuffshund va jag har saknat dig!
Kan ju även tilläga att Timmy inte har lagt ner honom såhär utan han kommer och lägger sig så när han är lite kelsugen! Kanske inte lika kul för alla andra med en hundrumpa i ansiktet ;) Freakhund!

Det magiskt underbara!

Första bilden måste ju givetvis bli på Jappe ;)
Älskade Älskade son <3

Iphone 4s

Timmy och jag va och köpte oss varsin iphone 4s i lördags förra veckan, och NU startar Timmy sin och börjar krabba! Fasen jag hann ju knappt komma hem innan den var igång. Och en så länge är jag himlans nöjd!
Man behöver ju aldrig känna att man saknar nåt iallafall ;) Det enda som är negativt är att när jag beställde ett skal som skulle passa till just 4s:en... Meeen det gjorde det minsann inte, så det är till att skicka tillbaka och försöka hitta nåt nån annanstans! Ska tydligen vara svårt att få skalen att passa då den inte är likadant utformad som iphone 4 vilket är totalt puckat!!

Och nu sådär klockan halv 9 börjar maten bli klar, vet inte alls vart tiden sprungit iväg idag. Men nu är jag hungrig som en varg och kommer förmodligen slänga i mig maten och må illa resten av kvällen.

Jasper verkar även vara riktigt trött idag, och har krånglat med maten nu ikväll så jag hoppas att det bara är sprutorna han tog i måndags som fortfarande spökar och att han inte börjar bli dålig :/
Har krånglat lite med maten i allmänhet nu i 2 veckor, ibland ska man inte ta bröstet om man sitter utan man måste lägga sig ner vilket inte alls är särskillt praktiskt om man ska iväg!.. Hmm hoppas det löser sig för jag vill verkligen kunna helamma han minst 1-2 månader till!!


Från min fb!

Kom på hur häftigt det kan vara med den "inre känslan" den som nästan är lite övernaturlig! :) För samma kväll/natt som förlossningen startade så var vi i Emmaboda en sväng. Mamma sa då flera gånger att hon va säker på att det skulle dra igång den natten, men jag kände inget mer än förvärkar (som jag kännt i flera veckor redan, så inget konstigt) Men hon va säker på det! Var även en annan söt mamma som smsade på dagen när jag hade värkar och frågade om jag låg på BB, hon hade nämligen en känsla av det hon med! Det är väldigt fascinerande och häftigt att man kan veta sånt bara av en känsla man får i kroppen! :) Vet att flera vart med om samma sak! Det får en att tro på det övernaturliga :)

Va bara tvungen att lägga upp detta med eftersom jag tycker det är väldigt fascinerande att man kan känna på sig sånna saker!


Header!?

Satt och grejade med headern en bra stund och allt såg hyffsat bra ut när jag förhandsgranskade, och jag va nöjd eftersom det va första försöket... Men när jag kollade lite senare så var den borta igen, är det bara hos mig eller försvann den verkligen? Jaja tur att jag har en svägerska som kan det där och är villig att hjälpa mig ;)

Ska också försöka hinna skriva ner min förlossningsberättelse idag, blir dock inte just nu då lillsnuffsen ligger brevid och sover och kommer garanterar vakna vilken sekund som helst!
Åh har så mycket jag skulle vilja haft nedskrivet men som nästan är helt bortglömt, så jäkla tråkigt att jag inte vågade skaffa en blogg innan eftersom jag ville inte att folk skulle tycka jag va töntig eller tråkig som skaffade en blogg bara för att jag blev gravid. Men nu, i efterhand känner jag mig så trög att jag ens isåfall skulle bry mig! Bloggen är ju endast till för mig, för att jag ska kunna komma ihåg vad som händer i livet och vad Jasper gör för framsteg. Det var en modig mamma igår som fick upp ögonen på mig, hon vågade verkligen stå på sig och hon är förmodligen en av dem modigaste personerna jag känner!

Så med det sagt så skiter jag nu i vad andra tycker och tänker om bloggandet!

Kan också säga att jag vill att det ska bli fredag/imorn snabbt då vi först ska på babysim (Yeeay) och sen kommer min mamma och pappa hit och ska sova över, vi ska ha baka massa gott inför dopet den 10, shit det är ju bara 9 dagar kvar inser jag nu! :S Men jag är så glad att jag har mina föräldrar för dem ställer alltid upp och hjälper alltid till ifall jag behöver de, oftast behöver jag inte ens fråga utan dem finns alltid där och backar upp mig!
Mamma kanske även ville med på babysimmet men vi får se hur det blir med det!
Hoppas det går bättre än förra gången då han blev jättetrött precis när det började och eftersom vi har en sån sympatisk kille så börjar han gråta när nån annan bebis gråter... Så det slutade mer eller mindre i katastrof!
Vi hoppas på bättre lycka imorn då bara brukar vara skitkul :)


Första inlägget!

Spännande!
Det här med bloggande är helt nytt för mig men jag kände att jag har väntat alldeles för länge med att börja. Det är absolut endast för min egen skull och att jag vill kunna gå tillbaka och se allt som har hänt i mitt liv och speciellt med mitt barn Jasper som nu är lite mer än 3 månader.
Är nästan lite irriterad på mig själv att jag inte börjat skriva innan för det hade vart kul och gå tillbaka och se hur allting va under graviditeten och hur man egentligen mådde! För när jag var på efterkontrollen så frågade min otroligt gulliga barnmorska Birgitta, hur jag upplevde graviditeten. Och jag kunde inte komma på ett bra svar, för allt nu är så fantastiskt underbart! Men jag vet ju att jag mådde piss dem första 17 veckorna innan det började avta. För att sen få ligamentsmärtor och efter det foglossning.
Men vad fan gör det rent ut sagt när man får världens bästa och mest fantastiskt underbara son, som man älskar så mycket att det inte går att förklara med ord!
Oj detta blev längre än vad jag hade tänk... Så nu välkomnar jag mig själv till bloggvärlden :)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0