Oj oj!

Jo minsann dålig på att blogga det är jag!
Men just nu är det fullt ös från morgon till kväll så det finns ingen tid till bloggning eller en del annat som jag önskar att jag skulle hinna med!
Det är superkul att jag är bokad med massage varje dag nu i två veckor framåt, jobbigt med roligt :) Men borde nog köra varannan dag så jag hinner med att plugga med. Får ta tag i det där sen :)

I helgen så var vi på Ikea med Amanda och Sebbe och köpte ett kök till Jasper och lite roliga grytor och sånt! När vi kom hem så tog vi en tur i pulkabacken och efter det hyrde vi film och köpte godis och slängde oss på soffan för resten av kvällen :)

Idag så har jag jobbat själv på Volvo med vattenkylarna men det har gått bra... Hade en liten praktikant med mig ett tag men sen försvann hon! :) Man blir trött i huvudet av att tänka helt själv när man är osäker och dessutom sov jag dåligt inatt!
Körde igång med maten direkt när jag kom hem och satte mig inte ner en gång förrän Timmy kom hem. Då råkade jag landa med arslet i soffan och sen var det kört!! Har vart som en zombie sen dess, så otroligt segt! Men maten blev otroligt god - ugnsrostade rotfrukter med kött och soltorkade tomater/feta ost-crème fraîche! GOTT!!!

Efter maten drog vi till Mio för vi skulle kolla färgen på en dyna vi ska beställa till soffan... Massa krångel som jag inte orkar skriva men nu har vi vart nere 4 gånger och ringt 2 men ingen vet nånting eller hur man ska göra! Jag blir så jävla trött!!

Jasper har varit helt fantastiskt idag med massa bus och roliga grejer! Fasen va jag älskar denna lilla pöjk, helt otroligt <3

Nu ska jag hoppa in i duschen och efter det slänga mig i sängen och sooooova!!


Hemma!!!

Det är verkligen skönt att få komma hem ibland! Det var det igår kan jag säga.. Packade upp väskorna lite snabbt och sen la vi oss bara i soffan och mös heeela kvällen <3
Jasper har vaknat inatt 2 gånger men varför kan jag inte riktigt svara på, hoppas det bara var denna gången så det inte är fler tänder eller förkylning på väg igen, vi behöver alla en paus just nu!
Men som jag skrev i förra inlägget så snurrar anatomin runt i huvudet på
en och man fattade knappt nånting... Nu börjar man fatta faktiskt och många ord sitter men det är en lååååång bit kvar att lära sig!! Tur att jag ändå tycker att det är intressant så det är spännande att lära sig!

Idag steg jag upp vid 9 men har inte gjort nåt vettigt sen dess.. Kände att det var precis det jag behövde! Ska starta en maskin tvätt innan jag hämtar Jasper på dagis, han går bara till 11 idag eftersom jag är hemma :)
Åh va jag ska krama honom <3

Ikväll ska jag massera Timmy igen och imorgon ska 2 tjejer från skolan komma hit och så ska vi plugga och massera varandra. Kanske har en som ska komma på massage på onsdag, och på torsdag ska jag till Braås på middag och efter det tänkte jag tvinga ner nån på bänken! ;) fredag tänkte jag ta en paus och helgen får vi se hur det blir! Om nån är sugen på lite knådning så är dem välkomna! :)


Onsdag eller fredag??

För mig känns det som onsdag eftersom vi har gått tre dagar i skolan. Men alla pratar om fredagsmys helg så antar att det måste vara så!
Alltså denna anatomi. I "måndags" eller rättade sagt då onsdags så kände jag att man lärde sig massor... Men igår och idag känns som man bara suttit som ett kolli och inte fattat nåt! Men det är härligt som Daniel skulle sagt ;)
Han säger också att på söndag kan vi detta så får väl vänta tills dess om det nu ska vara en speciell dag som allt sånt här sjunker in på ;)
Hur kan samma kroppsdel ha så
Många olika namn och delar? Det blir så mycket jobbigare för en att lära sig det hela ;)
Men ja på söndag kommer jag då skratta åt att jag inte fattar!...eller?

Men igår så höll jag på att dö av längtan efter mitt lilla barn <3 Och Timmy förstås, han får vi inte glömma! Min älskade man som passande nog fyller år på alla hjärtans dag!
2 nätter utan honom räckte så det var härligt att få mysa ner sig bredvid honom igår! :)
Blir lite avundsjuk för imorgon ska Timmy, pappa och Jasper åka till simhallen och bada och jag vill också följa med!!! Han har inte badar här i Emmaboda nån gång så hade varit roligt att vara med eftersom jag då jobbat där! :)

Förresten, är du sugen på massage nästa vecka så hör gärna av dig! För 60 minuters massage så tar jag bara 100 kr, billigare än så kan det inte bli!! :)


Stolt som tuppen!

Stolt är jag över mig själv och dem andra i massagegruppen som imorse tänkte att det kommer vara en omöjlighet med all denna anatomi på latin att man lika gärna kan lägga ner redan nu!
Men jäklar, redan i eftermiddag sjönk en hel del in i hjärnan och vi lärde oss massor! Måste även berömma våran lärare som jag tycker är riktigt bra och trevlig :) Allting är härligt och fantastiskt enligt hans mening! Härligt med leder och muskler och hur härligt allt hänger ihop!! ;)
Roligaste var nog när han råkade säga att det har härligt att föda barn... ;) han ändrade sig väldigt fort till fantastiskt!
Så om nån undrar vad en dorsal flexion är så kan ni fråga mig ;)
Eller vart tex scapula, femur eller ulna sitter på kroppen så kan jag tala om det! ;)

Ikväll gottade jag i mig en pizza... Hur gick det med min "inte massa skräp i veckorna" ? Ja idag åt jag pannkakor till lunch dessutom... Alltså inte så bra!

Längtar efter min älskade familj som kommer imorgon på min stora älsklings födelsedag dessutom <3 Känns så fel att vara här utan dem och nu saknar jag dem nåt så fruktansvärt!! Ska krama ihjäl dem imorgon när jag kommer hem från skolan!! <3

Näe mamma och jag satt och pratade alldeles för länge så nu måste jag sova!! Skyller på mamma att hon är för underbar ifall att jag är trött imorgon! ;)


Jasper röjer på Leos lekland!

Leos är det bästa, lycklig Jasper! Gå har man inte ens tid till där inne så här springer vi oss trötta! Win win situation! ;)


Sömntuta!

Trodde jag skulle dö av kärlek när jag kom till dagis och hittade Jasper sovandes i vagnen!
Smög förbi och skulle tala om för fröknarna att jag skulle hämta honom. Då säger dem att dem stora barnen hade kört Jasper i pulkan ett varv runt huset och när dem hade kommit tillbaka till fröknarna så satt han och sov! Lille mannen, hur kan man somna sittandes i pulkan <3 Så dem hade då lagt honom i vagnen så han fick sova färdigt!
Han har svårt där vid 11 tiden att hålla sig vaken, han är och har alltid varit en trött kille som har sovit länge och ofta! Ja, förutom på natten då givetvis när man önskar det som mest!.............
 
Ja du lilla barn va du kan få en att skratta! <3
 
Bebissuget efter ett syskon till Jappe blev inte mindre när jag vaknade till att fått höra att jag har fått ett kusinbarn! Min kusin Alexander har fått en fin flicka :) Så himla kul!! Jisses vilken härlig bebisbubbla dem är i nu, den är sååå underbar och jag längtar verkligen dit igen!
Kalla mig konstig men jag längtar faktiskt efter nästa förlossning. Visst när man väl är där så önskar man att man vore död men just den magiska sekunden när man får upp bebisen på magen går inte beskriva med ord!!
Att man lyckats skapa den mest perfekta lilla människan med sin egen kropp är galet fantastiskt!!!
Som sagt, detta är väl andra inlägget idag om hur underbart det är så bebissugen blev väldigt stort just idag! Dessutom vet jag ungefär 6 personer som är gravida just nu, vilket inte heller underlättar ;)
 
MEN, jag får knipa ett tag till för nu är det 100 % fokus på utbildningen ett år framöver!!
Men jag tänkte jag kunde sno en kul grej som en kompis la upp på sin blogg. Det tyckte jag iallafall var kul att läsa :)
 
 
När fick du reda på att du var gravid? - Den 12 december 2010.

Hur gammal var du? - 21 år gammal.

Hur tog din partner det? - Han blev först chockad men sekunden senare så sjönk det in och vi kramades och pussades en lång stund <3 Vi trodde det skulle ta några försök men icke! ;)

Mådde du mycket illa? - Haha, oooooooooh ja! Kräkte minst 3 ggr om dagen fram till vecka 23, därefter kanske bara 1-2 gånger och vid vecka 27 så mådde jag mest bara illa. Fram till vecka 35 då kom kräket igen nångång ibland.

Hade du mycket halsbränna? - Ja dem sista 4 veckorna var hemska!

När kände du bebisens första sparkar? - Fladder kände jag vid vecka 15-16 men redan vid vecka 19 kunde man se utanpå magen dem små sparkarna om jag låg ner :) Har filmat det, ska se om jag kommer ihåg att lägga upp nån dag!

Var du ofta orolig? - Hela tiden, trodde allt jag gjorde och åt var fel. Men det var det ju givetvis inte! :)

Sparkade bebisen mycket? - Det kan man säga. Jasper lyckades ju faktiskt förmodligen göra en spricka i ett av revbenen på vänstra sidan, bm trodde antingen spricka eller rejält blåmärke. Han sparkade vilt på den sidan i flera veckor den rackaren ;)

När började du läcka bröstmjölk? - Jättetidigt. Minns inte när men ungefär vecka 20! Har fortfarande pyttelite mjölk kvar i ena bröstet som inte vill sina.

Fick du bristningar? - Ja några krigsränder här och var blev det!

Blödde du någon gång? - Nej.

Hur många Ultraljud gjorde du? - Två stycken. Det första var rutin ultraljud och det andra var för att modekakan inte växte med upp och låg och täppte till förlossningskanalen. Men vid andra ul så såg man att den flyttat sig så då slapp vi kejsarsnitt!

Hur började din förlossning? - Vattenavgång klockan 04.45 på natten. Värkarna kom en halvtimme senare!

Hur många timmar tog din förlossning? - Från vattenavgång lite mer än 16 timmar.

Födde du vaginalt eller med kejsarsnitt? - Vaginalt.

Hur mycket var du öppen när du kom in? - 7 cm hade jag kämpat och flåsat mig till hemma!

Vilken smärtlindring tog du? - Hann bara med lustgas, då dem sista cm försvann snabbt.

Hur lång tid tog det att krysta ut bebisen? - 40 - 45 minuter. Hade glömt kissa på dagen (glömt kanske är fel då jag inte kände mig kissnödig pga trycket) så när dem tömde min sprängfyllda blåsa så gick det rätt snabbt sen!

Blev det komplikationer? - Inte just under förlossningen.

Vad tyckte du var jobbigast? - Det jobbigaste var att jag blev omsydd 2 gånger direkt efter förlossningen och fick sen reda på att jag ändå är felsydd. Först fick jag inte ens bedövning innan stygnen, men när jag skrek så la hon något lätt och började sy direkt så jag skällde ut henne efter noter. Fick då en spruta som gjorde att jag sen inte kände mitt bäcken överhuvudtaget - svårt att gå! Så vid nästa förlossning så vet jag att det som är felsydd nu kommer spricka, bra känsla!

Var du rädd för något? - Att spricka och att klippas.

Skrek du? - Inte under krystvärkarna men tyckte det var oerhört skönt att få skrika i lustgasmasken dem sista centimetrarna och få ur smärtan ur kroppen!

Hur många var inne i förlossningsrummet? - Ska man minnas det? Tror det var 2 barnmorskor och en förlossningsläkare. Plus Timmy givetvis <3

Hade du någon nära med dig? - Timmy och han var verkligen fantastisk hela vägen!!! <3

Fick du sy? - Ja några gånger extra ja.... Hoppas hon blivit pensionär vid nästa förlossning för hon får inte röra mig igen!

Vilken vecka födde du i? - Vecka 39 + 5, så han överraskade oss med en tidig ankomst vilket vi var underbart glada för <3

Vad var vikt och längd på bebisen? - 4082 g och 52 cm Jasper kom ut :)

Ammar du? - Ammade tills Jasper var 8,5 månad, inte endast amning då från 6 månader. Men han vägrade ersättning och välling!

Hur gammal är bebisen nu? - Han blir 1,5 år den 21 februari <3

Vad tyckte du om förlossningen? - Jag är otroligt nöjd och glad över min förlossning! Jag klarade värkarna 100 gånger bättre än vad jag nånsin kunde tro och ut kom ju världens vackraste barn <3 Hur kan man inte vara nöjd!!

Hur mycket gick du upp under graviditeten? - 17 kilo gick jag upp vad jag vet. Hann aldrig gå på sista barnmorske-besöket då lilleman tittade ut tidigare än beräknat :) Gick ner allt på 3 veckor! Men har lyckats gå upp allt igen, hurra!!

När kommer nästa barn? - Ja, det får vi se! Inte närmsta året iallafall :)

 
Minns inte vilken vecka, men ibland saknar man den där magen!


Inte ens 20 minuter gammal och redan så underbart älskad <3


2 veckor gammal <3
 
 
Haha hittade en bild när min lille plutt faktiskt somnat sittandes i soffan! ;)
 
 

Borde inte vara möjligt!

Jag har blivit sjuk igen...
Hann inte ens bli av med den förra förkylningen innan nästa kom :(
Så nu ligger jag här hemma och ska trösta mig med en underbart god bit tacopaj och kanske till och med bryta mitt "ingen läsk mitt i veckan" regel... Näe förresten, te får det bli ;)

Bestämde mig för att faktiskt hämta Jasper tidigare från dagis med... Så ska dit efter lunch och hämta honom så
Han får sova hemma hos mig <3
För jisses va man saknar honom, när man kör bilen hem från jobbet så börjar man nästan gråta av längtan efter honom!!! Tänk att man kan älska nån så in i bomben :) det riktigt bubblar i magen av tanken på honom, han är verkligen det bästa som hänt oss <3
Det är det absolut största som man nånsin kommer få vara med om i livet, det här med att skaffa barn! Att ha ett litet barn i magen som växer och gror tack vare dig och när barnet är färdigväxt så får man vara med om nåt så spännande och förväntansfullt som en förlossning! Första gången man får upp sin bebis på magen slår alla andra minnen och känslor med hästlängder!!!!!! Man känner alla underbara saker på en gång och lyckan bara rusar runt i kroppen <3
Skulle kunna skriva hur mycket till som helst! Men jag stannar här vid lyckan för det är så jag känner nu, trots att jag är sjuk vill jag ha hem min lycka i livet - Jasper <3


Tjejkväll!

Igår efter jobbet så åkte jag hem till Amanda för vi skulle beställa tärnklänningarna till bröllopet. Mimmi och Charlotte kom dit med så vi hade en urmysig kväll med massa skratt och prat! :)
När dem andra åkt hem så passade jag på att faktiskt ha min första massageklient (Amanda)! Det var så kul att äntligen få börja massera igen! Kände mig lite osäker då det var ett tag sen men det gick bra och jag kom faktiskt ihåg alla grepp och hur man stod även om jag givetvis kollade i boken för att verkligen vara säker :)

Imorgon är det massage på Charlotte som gäller om inte både hon och jag blir sjuka! Jag är så täppt i näsan och känner mig hängig igen, blir så irriterad!! Charlotte känner sig med dålig... Tråkigt som tusan!!

Saknar min Jasper då jag inte träffade honom alls igår <3 Har sån abstinens efter min lille son <3 Ååååååh!!!!


Då läser vi!

Idag ska vi inte göra ett jota på jobbet så tog med boken så har man iallafall nåt tidsfördriv!
Hinner förmodligen läsa ut den idag om man orkar läsa hela arbetstiden ;)

Ikväll ska jag till Amanda vi ska beställa tärnklänningarna till bröllopet! Ska bli kul :) Efter det ska jag faktiskt massera mitt första massgeoffer!! Hurra hurra! :D Hoppas Amanda blir nöjd!
Mamma ska hämta lilleman på dagis idag och det känns lite jobbigt att inte hinna träffa honom idag, inte heller på fredag!
Nästa vecka är det skola onsdag till söndag men då är Timmy pappaledig på fredag så dem kommer redan på torsdagskvällen till Emmaboda så jag slipper vara utan dem allt för länge <3
Skönt att man kan göra så!!


Toppen!

Ger nog ett bra intryck på nya chefen att man kommer försent första dagen på jobbet eller va tror du? ;) Hurra för mig!!!


Hmm... Nu är chefen 27 minuter sen så nu har jag inget dåligt samvete längre ;)


Toppen!

Ger nog ett bra intryck på nya chefen att man kommer försent första dagen på jobbet eller va tror du? ;) Hurra för mig!!!


Bortskämd!!

Hela vår familj blev bortskämd igår! :)
Mamma var här igår och hon hade köpt en fåtölj till Jasper som han verkligen älskade, han var så mallig när han klättrade upp och satte sig i den som en kung <3
Dessutom hade hon bakat både äppelpaj och ananaspaj!!! Herregud va vi åt men ändå blev det mycket kvar, mammas ananaspaj är den absolut bästa kan jag säga!
Dessutom fick Timmy sin födelsedagspresent av nån anledning... Vi fick ett ryck bara ;) Kanske var så att jag med ville leka med den ;) Haha! Den är så snygg, eller hur!? Världens snyggare iPhone-docka och riktigt bra var den med :)
Så igår blev vi alla bortskämda minsann!

Både igår och idag fick jag sovmorgon eftersom Jasper varit på dagis, har även hämtat honom sovandes därifrån båda dagarna ;) Har burit honom hem och klätt av honom och lagt honom i sängen utan att han vaknat! Då sover man rätt så gott faktiskt.
Så nu sitter jag här i sängen med paj i knät och en bok <3 I eftermiddag ska vi dessutom hämta massagebänken!!
Vilka bra dagar som svischar förbi ibland! Nu skulle bara vår förkylning ge med sig med så vore allt tipptopp!!
Och sen kanske ge mig några års mammaledighet till för detta är faktiskt sista dagen på min mammaledighet... Det är ångest, panik och ingen vilja alls som går igenom min kropp just nu! För egentligen vill jag bara slänga mig på golvet och skrika - Jag vill inte, jag vill inte , jag vill inte!!!!
Men så ser ju livet ut tyvärr, jobba måste man ju!

Så idag ska det bli mys på hög nivå!! <3


RSS 2.0