Vilken fantastisk dag och än är den inte över!

Har en härlig dag ska jag säga! Nathalie och jag har röjt på Samarkand, nere på stan, stars and stripes, condecco och nu bion ;) Nu jäklar!


Superman!!

Haha min lilla superman <3 Vilken stil!


MIN son och jag!

Hallo på er!
Dagen har bestått av ingenting i stort sett. Har vart en dryg dag! Har bara packat ytterligare saker till resan och  bakat lite muffins att ha med. Jo tvättat har jag ju hunnit med också ;)
En anledning till den sysslolösa dagen är att Jappe har varit väääldigt mammig efter tuppluren. Då menar jag *Sätter du ner mig på golvet mamma så skriker jag högre än Maria Carey* Mmm, så mycket mys har det vart! Var lite jobbigt att bre en macka med en hand ;)

Sen spelar det ingen som helst roll om han är precis proppmätt, för äter jag så ska han med smaka! :) Är ju ioförsig väldigt kul att han är intresserad av mat och att smaka men jag är inte så glad i gnället som kommer med detta. Försöker förekomma detta men det är inte alltid så lätt må du tro. Tur att han gillar frukt och majskrokar!

Nej men som när jag skulle äta den mackan och han var så mammig. Det var så gulligt att jag ångrar att jag inte filmade honom! Vi satt på golvet och han satt i knäet och tittade på mig med sina stora bambiögon och sträckte sig efter mackan. Tänk er mästerkatten i stövlar i Shrek! ;) Så vi satt där och delade macka på golvet MIN son och jag! Han njuter av varje bit, Uhmm uhmm uuuuhmmm låter han varje gång <3 Får nypa mig i armen ibland för att vara säker på att allt inte är en underbar dröm <3

Pappa ringde dessutom idag och nu smider vi planer minsann! Håller tummarna för va dem på banken säger!! Spännande spännande, fortsättning följer lite längre fram ;)

Imorn kommer lilla Nathalie hit och henne drar jag som sagt med till bvc och sen fick jag uppdraget att shoppa åt Timmy! Äntligen kom han med initiativet att han behöver kläder, och med mitt shoppingberoende så ställer jag gärna upp och handlar detta åt honom! Fick beställning på 2 linnen, chinos och hårvax!
Kommer bli en bra dag!!

Fasen va klockan ringlar iväg! Godnatt!

Som jag trodde!

Skulle bli en konstig natt igen, jag visste de! För här står han nu i en glidarstil och kikar på tv! :) älskar hur hela han står, sån härlig stil!
Men du får gärna sova nu mitt lilla barn så jag kan duscha innan jag själv vill sova! :)


Ååh snuffs!

Snuffset kramar sin nalle <3 Han älskar den nallen, men den katten som är hos mormor och morfar är nog egentligen snäppet bättre ;) <3


Trött bebis & trött pappa!

Jag kunde minsan INTE somna inatt! Hade så mycket i huvudet att vid kl 03.15 "råkade" jag puffa till Timmy så jag fick prata av mig lite! Han hade tydligen med sovit riktigt dåligt.
När vi pratat klart och lägger oss för att äntligen sova så tar det inte många minuter innan lillfisen vaknar och är superlycklig! Då var klockan nästan 4...
Timmy bytte blöja och jag gick och gjorde välling, medans Timmy gav honom vällingen så hann jag somna och vaknade inte av nånting! Sa innan jag somnade att jag skulle söva honom eftersom timmy med hade sovit dåligt. Tydligen så hade Timmy lagt honom i hans säng men han hade bara busat och snurrat så han gick upp med honom. Snäll som han var så lät han mig sova.
Blev paff (även lite smått panikslagen) när Timmys klocka ringde vid 06.05 och ingen ligger i sängen. Inte bebisen heller!!! For upp som ett skott och ser då att dem busat runt i soffan. Andades då ut och fick lite dåligt samvete för att jag somnat eftersom han ska jobba :/

Jasper somnade om vid 06.30 och sov till 09.40 (SKÖNT)
Så han har ju bara behövt sova eftermiddag idag och det gjorde han minsann ska jag säga. Närmare bestämt i 2,5 timme! Så jag fick en massa saker gjorda och har även börjat packa lite inför resan på torsdag :) Känns som vi knappt kommer få plats med allt i en bil. Haha får kanske köra både Volvon och Toyotan för att få med allt ;) Eller om nån har en takbox? Alternativt ta båda bilarna till Emmaboda och använda mammas och pappas takbox!?.. Äsch, de löser sig!

Hinner inte packa så mycket på onsdag då Nathalie ska komma hit och förgylla hela våran dag! Så henne drar vi med till bvc och på kvällen ska vi minsann lämna bebisen hos sin pappa så hon och jag kan gå på bio!! Ska bli så kuul! :) Var otroligt längesen man var på bio nu så det börjar bli dags!

Sabbade middagen som jag sett fram emot hela dagen med att slänga i vitlök... Suck! Ingen bra combo ska jag säga... Men Jasper åt som en tok och även pappan! Skönt att Jasper har totalvänt med att vara kräsen, han har nu ätit allt vi lagat till honom. Underbart skönt!! <3
Jasper somnade en halvtimme tidigare idag, han var såå trött så jag tyckte synd om honom så jag håller tummarna för en bra natt iallafall!
Nu ska jag skicka iväg min man till Ica så jag kan baka lite ikväll :) Ska även baka lite på torsdag så det är riktigt nybakat när vi åker! Gott gott!
Drar till med att göra lite chokladpudding ikväll igen ;)

:)

Vårt lilla badmoster för ett tag sen :)


Utebad på balkongen


Ska nog gå in och pussa lite på honom, för titta vilket underbart vackert barn vi har!! <3

Åskväder!

Det kan man minsann säga att det är idag och jag älskar de :) Är mysigt att krypa ner under en filt och sätta sig på balkongen och kika på blixtarna!

Idag har det även vart storröjjning här hemma och det minsann behövdes! Skönt att ha fått en massa gjort men vi har 100 saker att göra imorn med. Gjorde precis det sista för dagen, nämligen massa fruktpureér till Jaspers gröt, även till yoghurten. En sats med päron, melon och mango och den andra med äpple och blåbär. Båda blev supergoda! :) Gjorde extra mycket idag så det räcker när vi åker iväg dagen efter midsommar. Så man slipper ha med massor med olika frukter och ha koll så det inte tar slut. Blev nog 15 småburkar och 2 barnmatsburkar fulla!

Jasper ville verkligen inte somna trots att han var trött vid 4 tiden så han somnade inte förrens halv 6. Vi väckte honom efter 15-20 minuter i hopp om att han skulle vara trött vid 7 igen, meeeen det var han inte! Han somnade vid halv 10!! Undra om man får lång sovmorgon imorn då? ;) Skulle inte tro de!

Nu ska vi njuta av en omgång med chokladpudding med grädde och cola!! <3

(skrev jag i ett inlägg för ett tag sen att jag gått upp 4 kilo och inte riktigt visste varför?? ;) )


Dålig uppdatering!

Har vart lite dålig uppdatering men vi har vart i Emmaboda sen i onsdags och jag glömde laddaren till mobilen!
Min kusin Alexander räddade mig sen, du är en ängel! :)

Idag tog vi även bilder på vår lilla familj i linnéparken, är sååå nöjd! Ska bli kul att se bilderna när dem är redigerade och klara :) Kan verkligen rekommendera Daniel Ekerot! Vi kommer boka honom fler gånger!

Imorn börjar storstädningen här hemma!.. Blööh!
Har ju inte varit hemma på helgerna på väldigt länge, så nu är det dags! Man hinner ju inte så mycket med den lille här hemma och vi har haft mycket annat för oss om dagarna dem sista veckorna så hemmasysslorna har kommit på efterkälken! Inte för att jag klagar ;)

Här kommer en snygg bild på mig i min kusin Nathalies otroligt snygga glasögon!!
Och två härliga bilder på Alexander och Jappe :D Haha!!


Mys<3

Han var så mysig ikväll innan läggdags! <3 Ååh mitt älskade älskade barn <3


Tv-shop och fiskpinnar!

Som sagt så vaknade Jasper igår vid 12 tiden på natten. Somnade om igen vid 02.00 och sov då iallafall till 07.15 så man fick 5 timmars sömn i rad, tackar vi för även om jag var trött! Slog på tvn och satt och halvkikade och skulle senare byta kanal, men dosan var spårlöst försvunnen, jag letade istortsett överallt i vardagsrummet eftersom det var där Jasper vart sen jag använde den sist. Men icke, den var borta och vad var det inte på tvn om inte Tv-shop! Tydligen finns det nån superbh som inte har några sömmar och passar alla, man får inga fettkuddar som väller över bh-kanten och framför allt ursnygg ;) Ullaalaa! Nej hoppar nog över den och väljer mina fettkuddeframkallande bhar istället!...

Men faktiskt så jag la mig igen när han somnade nästa gång och fick sova i 1,5 timme till. Välbehövligt!
Sen lekte vi massor med tittut och "jaga vilda bebisen", några av favvolekarna.

Gjorde mig då iordning inför en tur till Sanna och Thilda som verkar vara lite av en mirakelbebis :) Hon är så duktig!
Hon vänder sig redan den lilla tokbebisen, det är väldigt imponerande! :)

Ikväll fick även vår lille prins äta potatismos och fiskpinnar till middag och det var en höjdare ska jag säga! Ojoj va han åt den lille busen :) Skönt att det börjar gå åt rätt håll då han har vart fruktansvärt kräsen med maten!! :) Har ju bara vart spagetti och köttfärssås och lasagne som varit ätbart innan! Stolt mamma!!

Imorn ska vi på student och jag hoppas vi lyckats hitta en parkeringsplats så vi kan se utspringet! Tänkte shoppa lite innan och sen gå från stan till skolan, och då kanske man kan hitta en plats till lilla pärlan!?
Ska se om jag kan hitta grejerna som jag tänkte köpt till mamma och sen en kajal till mig själv eftersom jag vässade min hundra gånger idag och tippen bara fick av... Frustrerande!

Godnatt alla fina :)

Inte så sömnigt längre!

Jappe har sovit oroligt den senaste timmen men strax innan 00.00 så bestämde han sig för att vakna. Jag hade lagt mig 5 minuter tidigare. Så typiskt när jag väl är trött innan 12!!
Så nu sitter jag här i soffan och lär få sitta här ett tag till tills lilleman bestämmer sig för att vara trött igen! Kanske om 1,5 timme eller nåt? Skönt...
Tur för honom att han råkar vara världens absolut sötaste och vackraste bebis så att man har nåt att titta på!! <3


Sömnigt!

Jasper vaknade vid 12 inatt och ville ha lite mat. Sen sov han till 5 och ville ha nyblöja och lite mer mat igen, Timmy brukar ta honom vid den tiden eftersom han ändå ska upp. Strax efter 6 hade han somnat om och sov till 09.40!! Herregud jag blev så paff när jag såg klockan.
Vet inte om det var jag som råkade väcka honom egentligen för jag vaknade till av att han snurrade till men han somnade om (tror jag) och sen och råkade putta till hans säng och efter det så vaknade han. Hmm vore ju skönt om han fick det på rutin ;)

Men nu sover han länge igen, han har sovit i över 2 timmar!! Hur kan han vara så trött igen? Så jag har iallafall hunnit med saker här hemma idag som var viktiga. Men nu är det en sak som återstår, måste iväg och handla present. Var tänkt att jag skulle ner på stan men jag tar nog Grand iallafall eftersom inte vädret passar årstiden!! Vart är solen och värmen???






Mina älsklingar en dag när det faktiskt var fint väder ute! <3

Smoothies!

Gjorde lite goda smoothies innan idag. Kiwi, mango, hallon och citronyoghurt, såå gott!! Hade lite vaniljsocker i hallonen för Timmys skull, han är lite känslig för sura saker den där fjanten ;)
Men jag kan rekommendera den, gott gott!

Tog även en bild på min fina farmor och Jasper i helgen :) <3


Min mamma är den bästa!! <3

Man blir alltid bortskämd med allt när man är hemma hos mamma och pappa! Dem ställer alltid upp i vårt och torrt :)

Hon överraskade oss med det som är på bilden och två par mjukisbyxor till Jasper.
Hon är underbar min mamma <3

Ska skämma bort henne lite med på onsdag tror jag :) Ska köpa samma ögonbrynspensel och ögonbrynsskugga som jag har från Makeup store som är så bra och som hon alltid lånar när jag är hemma!


Typiskt!

Var hyffsat väder fram till klockan halv 2 och vi skulle fota ute med fotografen idag igen ;) Då började det ösregna och vi bokade om tills på torsdag eller fredag!
Typiskt nog hade jag precis blivit klar efter att ha stressat från Emmaboda vid 12 och gjort mig i ordning på en halvtimme ;)

Nu säger Jasper både mamma, pappa och massa annat som nog bara han förstår ;) Hans morfar fick även höra måfaa några gånger så han är stolt som attans ;)
Troe det var min faster som sa igår att det kan vara så att barn som väljer den rörliga biten först med att krypa, gå och ställa sig har ofta lättare att lära sig "prata" sen :) Kanske stämmer jag vet inte!? Nån annan som märkt det? Tycker sånt är intressant!


Trappklättraren!

Trappklättraren #1 har vi här!


Världens stoltaste mamma!

Jasper har i bara några dagar, kanske två, börjat prata mer och mer. Mycket mam och pap har det varit och det är ju givetvis nåt vi uppmuntrat! Och idag kom det första hela -Mamma! Mitt hjärta blev så varmt och ögonen fylldes med lyckotårar <3 Det var verkligen en helt magisk känsla att få höra!! Han är så fantastiskt duktig min älskade plutt!
När Jappe kommer för sig att nu jäklar vill jag göra "detta" så går det undan, han ger sig fasen på att det ska gå och det gör det! Han är väldigt kvick på inlärningen när han kommer på nåt nytt han vill lära sig :) Som krypandet, ena dagen hasade han sig fram och några dagar senare kröp han på knäna och gick längs möblerna!!Detta gör att man inte riktigt hänger med ibland och man vågar knappt lämna honom själv nånstans ;) Han var påväg upp i sin vagn idag, klättrade på hjulet, tog hjälp av soffan och vips så var han nästan uppe på fotavsatsen på vagnen, gäller att man är med ;)

Tog Jasper med mig till Citygross och storhandlade idag. Kan säga att det var tungt och bära in ;) Men därinne var han som en solstråle och skrattade åt alla som kikade åt hans håll, så han lyckades charma måånga! <3 Underbara unge!! Där inne kom även den riktiga övningen på -Mamma. Mam Mam Mam Mam Mam lät han i en halvtimme ungefär! Haha, men det var inte förrens vi kom hem och pappa var med som det riktiga tydliga Mamma kom <3

Hittade även kamerasladden igår så nu har jag lyckats ladda över lite bilder :) Hinner jag så blir det en bildbomb imorn! Men ska återigen till Emmaboda (det börjar bli dyrt med soppapengar) En kusin fyller 20 så klart vi ska dit och säga grattis :) Men som sagt, ska hinna packa allas väskor och städa eftesom jag inte orkade det ikväll! Det är svårt att göra det när Jappe är vaken då han gärna hjälper till att packa ur väskan när en annan packar i ;)
Skurspannet är definitivt ingen idé att ta fram då den är väligt populär att klättra i när det är vatten i botten (har hänt) ;) Så jag måste hinna det när han sover och ska jag då hinna lägga upp bilder med så krävs det att han sover en 3 timmars period ;)

Men här komma några iallafall :)




Gott att äta gröten själv! :)

Amazing!

Tittade mig lite nogrannare i speglen och tänkte att jag kanske kan ha gått upp i vikt!?
Tog glatt ut vågen och höll tummarna! :D
Jojjomensan 4 kilo visade vågen att jag hade gått upp, tog några glädjeskutt och började fundera på hur det kommer sig! Kan det vara för att jag slutat amma och alla hormorner och annat skit har "rättat till sig" så jag faktiskt är som en "normal" människa som går upp i vikt av att äta massa gottis varje dag? För ätit mer än va jag brukar har jag inte tycker jag, inte så pass att jag skulle gå upp 4 kilo iallafall.

Många tänker kanske - Men va skönt att kunna äta PRECIS VAD MAN VILL utan att gå upp i vikt.
Men nåns dröm är en annans mardröm!
Jag skulle kunna tänka mig att gå upp ytterligare många kilo. Hur många som behövs det vet jag inte, men förhoppningsvis kan jag stanna när jag är nöjd ;)

Sen har ju Timmy och jag börjat träna (igår) och då känner jag att jag hoppas att jag inte tränar bort dessa kilo nu, för jag trivs i dem och vill gärna behålla dem!

Bjuder på en bild från 2010, eftersom jag fortfarande inte lyckats föra över bilderna från kameran! Måste ha det gjort innan Spa-resan för jäklar va vakert det är där!!!



Imorn är det även fotografering och som vanligt så är man stirrig över vad man ska ha på sig och hur man ska göra med håret och för att inte tala om sminket!! Waaah!

God morgon ja!

Jasper vaknade vid halv 7 och var på strålande humör! Tog över honom till min säng så gosade och busade vi en stund innan vi steg upp!
Gjorde dem vanliga rutinerna med blöjbyte och få på sig kläder. Efter det så gjorde vi lite frukost till oss båda.
Jasper brukar alltid få gröt till frukost med nån fruktpuré, men idag vägrade han! Men min frukost kunde han minsann äta ;) Vilket bestod av turkisk yoghurt banan och kiwi! Hade redan mosat en halv banan till honom men han skulle INTE äta med sked utan han skulle minsann kladda i sig själv, han fick även lite kiwibitar och denna gången verkar han inte reagera på det! Kan kliade sig alltid runt munnen när han fick det för några månader sen.
Sen har han börjat med nåt nytt, nämligen att sörpla! Så är det kladdigt eller blött nånstans så sörplar han in sig detta vilket medför en fin ansiktsmask!
Igår sög han på lådorna på frysen btw...

Men efter att jag tvättat honom under rinnande vatten så var det dags för blöjbyte igen.
Jag brukar även låta honom krypa runt naken och lufta lite medan jag tvättar händerna och så. Men idag när jag kom tillbaka 10 sekunder senare så har han kissat...... Inte nog med det, han badar runt i det!! Han satt och plaskade och hade så kul så och kladdade ner hela sig!! (jag är väldigt glad att han inte provade på sin nya sörplings-förmåga)
Så satte honom snabbt i badet och tvättade honom, o han blev heeelt tokig! Han är på helt underbart humör idag kan jag säga! Han satt inte still en sekund, benen sparkade och armarna flaxade och det var gapskratt i 5 minuter!! <3 vet inte om det var för att jag hoppade över hans badstol. Blev ju halt och kallt om rumpan och lättare att plaska med fötterna ;)

Nu har vi varit vakna några timmar och det är dags för en sovpaus! Idag gör jag dessutom Jappe sällskap för jag har inget att göra fram tills klockan halv 2...

<3


Mormor och moster!

Jasper Mormor har stickat den söta tröjan och moster har köpt den riktigt fina softshell-jackan! :) Helt perfekt!
Tänk att man har sån gullig familj som gör/köper massa fint till vår Älskade son! <3
Mormor håller dessutom på med en riktigt söt kofta :)

Älskar er <3


Tjusigt!

Lite fint har jag ändå fått det på balkongen :) Nu väntar vi på gräslöken, salladen men framförallt smultronen så vi kan mumsa i oss det!
Sally längtar dock mest efter sin sallad ;)

Lille mannen är verkligen en klätterapa! Man ska under över och upp precis över allt :D Jo vi lär ha och göra när han kan gå vilket säkert inte dröjer länge!!


Bra deal?!?

Timmy och Jappe är iväg och handlar medan jag stannar hemma och städar, lagar mat, hänger tvätt och ringer samtal åt Timmy. Vet inte om jag gjorde en bra deal där men sånt är livet ;)

Eftersom vi ska till fotografen på onsdag så ringde jag och bokade en klipptid till Timmy, vilket är välbehövligt så hans hår snart är lika högt som hans huvud! Ska man få nåt gjort med denna man så får man fixa det själv... ;) <3

Gjorde även "glass" på turkisk yoghurt med mosad banan och hallon innan! Ska se vad han tycker om det sen när han kommer hem :) För resterna som blev över var iallafall populärt, smaskade i sig som han inte fått mat på hela dagen! ;)

Tror Jasper snart står själv med, för nu behöver han inte dra sig upp utan bara nåt att luta sig emot! Det går för fort det här, jag hänger inte med här hemma!

Nej nu måste jag sätta på vattnet till makaronerna och sen hänga tvätten så det blir nåt gjort här hemma idag!

Min lilla sömntuta!

Lilleman har nu sovit i 2,5 timme! Var helt säker på att han vaknade nyss då det skruvades på sig ordentligt i sängen men nej han kröp bara ner i fotändan av sängen och somnade om <3 Älskade sötbulle!!!

Han har sovit oförskämt bra inatt! Fick mat vid 23.30 och vaknade igen vid 05.45 för mera käk. Så bra brukar det inte vara! Timmy tog honom då eftersom han ändå skulle upp snart men han ville inte riktigt somna om efter vällingen, men han var riktigt trött så Timmy fick väcka mig iallafall när han var tvungen att åka! Men han somnade en kvart senare och vaknade efter 1,5 timme senare så jag måste ändå säga att jag är hyffsat pigg idag :)

Funderar på en runda till Grand idag för jag litar inte riktigt på vädret för att ta en promenad eller gå ner på stan... Är det hösten som är tidig eller är vintern inte riktigt över för det är verkligen svinkallt ute!!?? Irriterande! Men vet ju aldrig vad man ska ta på sig när man ska ut!

På onsdag ska vi iallafall fotograferas hela familjen, ska bli så kul :) Vi valde att ta en dag med studiobilder och en dag med utebilder och jag är säker på att vi kommer bli såå nöjda!


Btw. Min pappa var så stolt när han tog lilleman helt själv på morgonen i söndags ;) Annars har ju alltid mamma gått upp med dem.
Jasper somnade istortsett inte förren klockan 2 den natten och vaknade innan 6 så då sa pappa att han kan ta honom! Det första han sa när dem kom upp och väckte mig var att -"Jag har bytt blöja på honom för första gången och det var till och med en bajsblöja! Sen var vi ute på promenad jag Kenzo och Jasper, och han sov så gott i vagnen" Han sken som en sol av stolthet, haha älskade pappa! Tack för att jag fick sova några timmar till!

Idag är det dessutom 4 år sen vi tog studenten från Ingelstad, herregud va tiden går fort! Men den dagen förknippar jag egentligen mest med att det är 4 år sen Timmy och jag förlovade oss <3 Big Love!

Puss&Kram

Fy ***

Jävlar va jag är arg!!

RSS 2.0