Kryp kryp flaxa!

Jasper är så söt när han blir frustrerad över att han inte kommer upp med både armar och ben så han kan krypa iväg!
Då börjar han flaxa som en fågel för att sen lägga av ett jätte tjut ;) Haha! Tur att det går över när han kommer på att han kan rulla istället ;)
Men snart så blir det till att barnsäkra hela lägenheten när han kommer på tekniken!

Kvällens sovstil =


Min morgon <3

Behövs inga ord <3


Host Host!

Det är hopplöst att vara förkyld och framförallt hostig när man har andra omkring sig som sover!

Jag hostade till några gånger och får då se två små fötter som flyger upp i luften! Kikar då ner i spjälsängen och får då se två vakna ögon och ett jätte smile följt av ett härligt skratt!! Kunde inte låta bli att skratta själv för han var så söt!! <3
Passade ändå bra för då fick han mat så skulle jag få slippa vakna en halvtimme senare :)


Spa-sommar!

Glömde nämna stugan vi bokat till i sommar! Det är en spa-stuga där vi ska bo 5 familjer och ha det grymt skönt. Härlig skog runt omkring stugan och vattnet ligger precis utanför altandörren! Spa-avdelningen består av jacuzzi(?) massage stolar, bastu och även träningsrum :) Jo tack, jag vet vem som ska passa Jasper i en vecka! ;)
Ska ju givetvis fiska lite emellan massage turerna! Och såg på några bilder att det fanns gungor från träden och även en sandlåda, perfekt till dem små barnen :)
Jo jag tror detta kommer bli skitbra och jag längtar redan!!


Nej nu orkar jag inte hålla upp ögonlocken mer. Så god natt allihop :)


R.e.s.p.e.k.t

Har jag sagt att vi satt in den nya barnstolen? Det gjorde vi i lördags iallafall och han sitter grymt mycket bättre i den än i skyddet!! Han är inte heller lika hopträngd, för nu skrattar han och flaxar för fullt med armar och ben så det var en succé! :)

Idag var vi en tur i Braås igen så pappa Timmy får basta lite (dessa finskar) själv förstår jag inte att det kan bra skönt att sitta i sån värme i flera timmar som dem gör... Hoppas Jasper inte heller gillar det sen så han är med mig istället ;)

Förresten, Ah.. Förra natten var inte alls kul! Först och främst så kunde jag inte somna men sådär vid klockan 01.40 så börjar ögonen slutas... Jasper vaknar då 5-10 minuter efter det och då var jag ju givetvis dödstrött! Försökte mata, men han ville inte ha så jag la tillbaka honom i sin säng och gav honom nappen och han somnade... Trodde jag! Så fort jag la mig ner så vaknade han igen och jag vaggade på ett tag. Men märkte sen att han hade en blöt blöja. Bytte den och nu var jag så otroligt trött att jag vaggade i stort sett om honom i sömnen. Meeen han somnar inte utan börjar gnälla igen så då ville han minsann ha mat. Och efter det var han klarvaken och ligger och skrattar och försöker rulla ut ur sängen, dra ner spjälskyddet och river med naglarna på sängen.. Han hade alltså kul! Men jag var död, med lite frustration lägger jag mig ner igen och tänkte att han får leka tills han blir trött igen! Nu var klockan kvart i 3! Då sätter sig Timmy upp men han säger ingenting på kanske en halv minut. Då frågar jag vad han håller på med... Vet inte om han vaknade då för han var helt vilse! Men sen frågade han varför Jasper var vaken, det undrade ju jag med! Men eftersom jag var så extremt jäkla trött, så tog Timmy över gungandes och jag somnade på 2 sekunder! På morgonen frågade jag om han hade somnat men han hade suttit där i 40 minuter och vaggat den stackarn! Usch ibland är det tufft men man älskar ju dessa små liv vad dem än hittar på ;)
Tur är ju att det är 99% mest roligt och spännande att vara förälder ;) och den 1% kan man absolut stå ut!!

En annan kul och fascinerande grej som Jasper började med för ett tag sen är att när man byter blöja så grabbar han tag om snoppen! Att en sån grej börjar såhär tidigt ;) Är i stort sett då medfödd fel hos pojkar ju ;) Haha!

Tog några otroligt söta bilder på en jättetrött bebis i sin nya stol i lördags :) <3


Shöpping!!

Har varit en såå bra helg!
Vi har bara varit hemma och njutit av varandra, och utan att behöva stressa med nåt!
Eller inte bara suttit i lägenheten givetvis...
I lördags smsade min kusin Nathalie mig och frågade om vi ville hälsa på henne på jobbet. Hon jobbar som väktare och var då på City gross, så vi passade på att handla lite och sen när hon slutat så tog vi en fika utanför :) Var så himla trevligt att träffas igen för sist vi sågs var vid Jaspers dop!

Idag så ville jag ut igen eftersom jag vart hemma sjuk hela veckan. Är fortfarande det men trotsade detta!!
Vi kom på att Jasper behövde massa kläder till i storlek 74 eftersom han växer som tusan så börjar storlek 68 bli tajt!
Det blev 7 bodys, 3 mysbyxor, 2 "fin"byxor och en söt mössa! Så med det och dem kläderna vi redan har ska vi nog klara oss :) Eller ja... Haha blir förmodligen mer om jag känner oss! Kanske lite fler tröjor ;)
Var tänkt att jag med skulle hitta mig nåt men varken Timmy eller jag orkade gå runt mer. Hittade ju dock ett linne på rea (wow) och sen en transparant randig skjorta :)

Men när vi kom hem så sa Timmy att han tänkte och ville beställa lite snygga underkläder till mig för han har tyckt jag vart tråkig under graviditeten och nu efter i underklädes väg. Har ju förmodligen valt det bekväma istället för snygga ;) Stackarn! Men 6 par trosor och en bh hittade han som han tyckte om (givetvis fick han inte välja vad som helst ;) ) och jag hittade ju givetvis en klänning som jag ser så sjukt mycket fram emot att använda i vår!!
Han är för rolig min man <3




Rutiner??

Det är alltid så att när man har börjat få till riktigt bra rutiner så säger det bara pang och allt vänds upp och ner ;)
Nu - Jasper ska inte somna klockan 19.30 - 20.00 som innan, utan tidigast klockan 22.00! Dessutom vaknar han tidigare, den kombinationen gillar inte riktigt jag ;)

Måste lära mig hur man lägger upp videoklipp på bloggen, för jag måste ha det dokumenterat när han hoppar och tjuter av glädje när han är i hoppgungan! :) Lyckligaste bebisen är han i den!! <3 Får ju aldrig en bra bild heller med mobilen då han sällan är still mer än 2 sekunder i den!


Babyskydd vs. Barnstol

Pratade med fina Caroline nyss en stund eftersom vi inte kunde komma idag när vi är så förkylda!
Hon berättade att hon hade fått höra att -om bältet i babyskyddet början under axlarna så kan barnets bröstkorg explodera vid en krock.
När man tänker på det så känns det nästan logiskt och det är ju fruktansvärt!!! För både Jaspers och Svantes babyskydd har bältet under axlarna och då vill man ju inget hellre än att gå ut och byta med en gång! Men barnstolarna vi har är ju från det att dem kan hitta stadigt själva och från att dem väger 9 kg. Det är väldigt konstigt tycker jag och man börjar ju fundera om vad som kan vara bäst, för sitter dem inte bra i den vid en krock så är ju inte det säkrare...
Men vi kommer nog byta vilken dag som helst iallafall! Eftersom han nästan väger för mycket för att man ska orka bära honom i skyddet längre och den andra förmodligen är säkrare.
Rätta mig om jag har fel men det känns bättre!.


Galenpannan!

La ut en "rullningsbana" av filtar idag men skulle han vara på dem?
Ja bilden talar ju för sig själv ;)


Skit är vad det är!

Hur kan det vara så att jag igår kände mig hyffsat frisk men idag bara blir sämre och sämre?
Irriterande är vad det är för jag hade verkligen sett fram emot morgondagen så länge!!!
Känns som det även kan vara feber.
Jasper verkar med lite tagen. Näsan rinner och han gnäller när han äter trotts att maten rinner på bra =/ Tror han med har lite ont i halsen kanske, den stackarn!!



Deja vu!!

Woho vilken deja vu känsla jag fick nu! Är nästan helt säker på att jag drömt detta innan och att jag faktiskt berättade om drömmen för Timmy... Eftersom jag var gravid under drömmen och i den såg "Jasper" eller iallafall att jag såg att vi skulle ha en pojk!...

Satt med mobilen och kollade recept samtidigt som jag irriterar mig på en viss person och att Jasper vaknar för att han tappat nappen... Det känns verkligen som jag har drömt om detta!
Förmodligen är jag bara knäpp ;)


Världens bästa Timmy!

Jag har världens bästa Timmy. Vi låg och mös i soffan och när det verkligen var dax för Timmy att lägga sig (kl. 23.30) så skojade jag med honom om att hämta lite kärleksmums från frysen och fixa amningste innan han la sig! Och vips så står det på bordet framför mig.. Jag hann inte ens reagera då jag satt fastklistrad framför ett klipp på nätet. Sånna små saker gör han så underbar <3

Måste nästan filma Jasper när Timmy kommer från jobbet nån dag. Han blir så glad och skrattar och smilar och sträcker sig efter sin pappa <3 Det är så gulligt, han älskar verkligen sin pappa och jag förstår honom verkligen för det gör jag med! ;)

När han kom hem från jobbet idag så berättade han att en kille från jobbet låg i koma pga nån betongställning som hade gått sönder, och om jag fattat det rätt så hade den flippat upp på denna stackarn man! Han hade fått åka direkt till Lund och legat på operation i flera timmar. Detta var på det jobbet Timmy varit på dem sista veckorna. Det kunde alltså varit min Timmy som detta hände!! Jag lider med denna mans familj och jag hoppas att han vaknar väldigt snart från koman och är sitt gamla jag igen!
Jag blev väldigt... vad ska man säga? Nojjig, rädd? För att det just ska vara Timmy en vacker dag. Vet att man inte kan gå runt och tänka så givetvis, men han har ändå ett "farligt" jobb, mycket kan gå fel!
Ja efter han berättade det, så sa han att häftpistolen (?) han hade använt hade sprängts när han använde den idag, spiken och delarna flög överallt för skyddet gick sönder! Jo tack, jag har min rätt att vara orolig!!!


En annan grej...
Jasper är somnar oftast lätt på dagarna, inom 10 minuter och utan bråk. Men varje kväll så är det en kamp att få honom att sova och kan ofta ta en timme, och han är ju urtrött! Jag undrar varför det är så. Har försökt det mesta som vi kommer på men aldrig att han somnar lätt. Nån som har nåt knep att dela med sig?
Vi har provat både att lägga honom innan han är för trött. Hålla honom uppe så han borde kunna däcka totalt. Ge honom gröt nån timme innan. Och varje dag så försöker vi ha samma rutin. Att dra ner på tempot när det börjar närma sig läggdags, nyblöja + pyjamas och sen mat. Vet att han somnar lättare om han får gungas i famnen men nu är han 6 månader och väger över 8 kilo och han lär varken bli mindre eller lättare så vi undviker det så mycket vi kan!

Nehe, nu ska jag hoppa in i duschen som jag haft planer på hela dagen men inte orkat!

BB!..

Då har alltså Big Brother börjat igen och jag är ju bara tvungen till att kika... Det är sjukt vilka nötter dem hittar och man kan ju inte bli annat än provocerad! Plus att dem denna gången har tagit in en kvinna som är gravid i vecka 36, alltså 4 veckor kvar till förlossningen. Hon ska tydligen vara där inne även efter förlossningen med sin nyfödda lilla bebis, om hon då inte hinner bli utröstad innan!? Vet faktiskt inte hur denna kvinnan tänker??


Förresten.. Förra veckan så fick Timmy reda på att han skulle få gå hem i två dagar (Alltså måndag och tisdag denna veckan) Så vi hurrade lite båda två för en långhelg tillsammans och att vi kanske skulle stanna kvar i Emmaboda så kök(helvetet) skulle bli klart nångång! Men i fredags klockan 6 så ringer hans chef och säger att facket inte gick med på att skicka hem honom i 2 dagar så att han fick gå till byggservice istället och förmodligen bara sitta där tills det var dags att gå hem för dagen! Vi båda suckade stort men vad ska man göra? Så jäkla typiskt!!
Men när han kom till byggservice idag så var det ingen av dem som visste att han skulle komma, inte ens den chefen! Det är så dåligt... Men som tur väl var så hade dem lite att göra så han slapp sitta där hela dagen! Dock hade ju jag hoppats på att han hellre tog ut en pappadag eftersom jag har blivit sjuk, men så blir det inte nu!

Just nu ligger han även här och sover i soffan, han är för söt min älskade man <3 Och Jasper har vart på riktigt myshumör idag och så glad, så jag har sluppit anstränga mig alltför mycket för att hålla honom sysselsatt :)
Tack älskade barn som förstod att mamma inte orkade riktigt idag <3

Nej nu är det nässpray, halstablett, alvedon och läggdax för min del! Hoppas denna natten ger lite mer sömn!!

20 Februari!

Det är väldigt jobbigt att vakna mitt i natten och knappt kunna andas för halsen är full av slem och näsan av snor! Hoppas skiten försvinner snabbt!!


Måste ju också skriva grattis till min lilla svägerska som fyller 18 år idag :) Stort grattis till dig och ta det lugnt med krogrundorna ;) Tänk att lilla du också håller på att "växa upp"! ;)
Grattis igen och ha en superhärlig dag!!

Läste nånting annat vettigt innan -
Alkohol är ett lösningsmedel.. det löser upp familjer och äktenskap
Tar bort lycka, trygghet, framgång, intimitet och kärlek..
Tar även bort visioner, hopp och ekonomiska tillgångar och den fysiska hälsan!
Det enda alkoholen inte kan lösa är problem.
Tänk på det (snälla du) innan du öppnar nästa öl! Ett beroende är ett stort problem och du behöver hjälp! Vet att du inte läser detta men hoppas dina nära och kära gör det!! Du kommer förlora alla om du inte ber om hjälp och det är snart...


Nu minsann sitter vi!

Helt plötsligt bestämde sig Jasper för att han kunde sitta själv :) Såå kul!! Dock vänder han bort benen så han kan slänga sig framåt på magen så det gäller att man är med på noterna!

Meen nu är det min tur att åka på den nedrans förkylningen! :( Fasen! Täppt näsa, ont i huvudet, ont i halsen och helt slut i kroppen. Jo tack det är en förkylning!


Spa-vecka 26!!

I fredags var det sista gången med Babysim, och jag får tacka Caroline för att jag ens kunde vara med ;) Men vi kommer fortsätta gå på fortsättningen för det är så kul!!

Efter det så åkte vi mot Emmaboda och hade en mysig kväll där.
Mamma och pappa sa att dem kunde ta Jasper på morgonen så att vi fick ta lite sovmorgon båda två och oj va skönt det var!! Bästa mamma och pappa (mormor och morfar) kom även upp med frukost på sängen, te, ägg, kaffe och mackor! Denna dagen kunde inte startat bättre! :)

Efter det började Timmy greja i köket, men dem blev inte klara i dag heller och listerna kom aldrig så det blir en helg till här!

Nu sitter vi här med Karin och Ingvald och har bokat stuga till nästa sommar. Denna gången blev det en spa-stuga i Hässleholm. Hur najs låter inte det?? ;) Ska bli så kul med alla familjerna igen! Så vecka 26 blir det förhoppningsvis vackert väder så vi kan sola och bada när vi ändå har bryggan utanför huset! Jasper och den andra goa pojken får vi nog ha i lina då ;)

Känner mig duktig som både lagade maten och efterrätten idag och gott blev det!!


Onsdag i Braås

Hade skrivit ett långt inlägg, men då försvann internet. Typiskt!

Svärmor Pipso frågade om inte jag ville följa med hem till Braås när hon ändå var i stan och vi skulle ju dit på kvällen för lite mat. Så det gjorde vi. Hon har ju även tjatat om att få ta en tur med vagnen så det fick hon göra medans jag gjorde ett försök till att vila. Sen när Timmy kom så käkade vi lite mat och fika. Jasper hoppade även i hoppgungan som vi tagit med och hunden Mysko gick bananas totalt, han hade inte riktigt lyckan att födas med alla hästar i hagen!!
Efter det tog vi en runda in till Timmys mormor och offa så dem fick hälsa på Jappe. Vi stannar aldrig så länge där dock för dem röker inne och det luktar så illa att jag mår illa själv. Och vill egentligen inte ta in Jasper i detta överhuvudtaget, men det är det enda sättet för Offa att träffa honom då han inte mår så bra just nu! Så man är verkligen delad i detta. När läkaren säger att man inte ens ska låta nån hålla i en bebis förrens en halvtimme efter dem har rökt, och sen ska man ta in honom där!? Men i slutändan måste jag faktiskt tänka på mitt barns hälsa och folk får tycka att jag/vi är egoistiska men det finns ju en bra anledning...

Jasper har ju sovit riktigt riktigt dåligt nu i två veckor och Caroline hade haft samma problem med sin goding för några veckor sen. Då hade dem slutat med smakportionerna och vips så var problemet borta. Så vi provade att ta bort kvälls gröten och nu har Jasper sovit så bra i 2 nätter, så tack tack tack för tipset!!

Det var tänkt att vi skulle åka och hälsa på Caroline och Svante och hänga med på babysången men när jag vaknade idag så var jag inte människa, Jasper sover men inte jag. Så fort han eller Timmy har vänt sig eller bara gjort ifrån sig nåt ljud så har jag vaknat inatt, sen har det vart svårt att somna om. Och huvudvärken det medför var inte bättre den!! Så när Jasper vaknade första gången vid 6 så knäckte han mig nästan, men som tur väl var somnade han om 40 minuter senare och sov till halv 9. Men jag var lika trött då och huvudvärken var extrem.
Så vi sa att vi tar en träff här hemma imorn innan babysimmet istället, ska bli så kul!! :)

Dock har jag svårt att slappna av och vila när jag vet att det finns saker att göra. Så istället för att sova gör jag allt annat så huvudvärken sitter i än!... Skulle sovit då Jasper av nån anledning nu bestämt sig för att sova ett 2 timmars pass! Men nu piper tvätten så måste ta och hänga upp den först!

!!

En trött Timmy! <3


Mitt hjärtas dag <3

I tisdags var det som förmodligen ingen missat, alla hjärtans dag! Men här hemma fyller även min älskade Timmy år :) Vi har inte riktigt firat alla hjärtans dag på några år så denna gången kände jag för att verkligen utnyttja denna dag. För ibland kan det vara svårt att hitta tid till att ha en riktig mysdag nu med bebis, så får man passa på när det till och med står i kalendern ;) Timmy brukar aldrig tänka på att han fyller på alla hjärtansdag så ofta glömmer han att ge mig nåt litet fint, haha! Men det har inte gjort mig nåt för det har varit hans dag <3

Så när jag stiger upp på morgonen och är förväntansfull för att springa runt på stan efter den perfekta presenten så tittar jag ut... Snöstorm!!! F*n tänkte jag och insåg att Grand Samarkand fick bli alternativet istället och att presenten jag tänkt köpa fick bli en annan gång. Så jag hittade en långarmad vit tröja, en blå kortarmad och även några strumpor som han behövde då han slängde 3 par i helgen.
Efter det så var jag på jakt efter lite blommor. Jasper somnadei bilen så jag tänkte att jag kör en runda först så han får sova. Kom på att blomsterlandet ligger en ifrån stan och då kan jag även passa på att byta ut några blommor som tyvärr inte överlevde här hemma. Det fanns såå mycket fina blommor att välja på att jag blev sjuk, även massvis med fina krukor!
Hittade iallafall så söta blommor tillslut :)

När jag kom hem, så gjorde jag mys i lägenheten med tända ljus, och la fram alla paket. Sminkat mig fin hade jag gjort innan på dagen men bara satt upp håret i två inbakade flätor så det skulle bli lite vågigt när jag släppte ut det :) Så tjusigt så!

Timmy blev så glad när han kom hem och likaså över presenterna :) Jag blev lika glad jag för han hade minsann handlat massor till mig iår för att kompensera upp tidigare missar! Haha, han är för gullig!
Så vi beställde kinamat och satt hemma och mös bara den tills Timmy somnade på min axel, underbara du <3


Hoppas alla andra med hade en härlig alla hjärtans dag! :)



Vilka mammor!

Jasper sover sämre än nånsin!! Han har nu flera nätter i sträck vaknat minst en gång i timmen och jag är helt slut!
Jag orkar verkligen inte fler nätter nu för han somnar inte om direkt utan det är minst 15 minuters vaggning som gäller först! Och man orkar inte det!..
Får ta hit mamma, hon är ju ändå uppe hela nätterna så hon får allt ta honom tror jag ;)
Förr förra helgen hade hon varit uppe och målat väggar och lister till klockan halv 6 på morgonen! Så det är ju ingen frågan om vart det kommer ifrån att jag inte kan gå och lägga mig innan tolv! ;)

Men dagen blev helt klart bättre när elitmammorna kom på besök! ;) Oj vilken härlig syn det är när det finns 5 bebisar i samma rum som skrattar,skuttar och som bara är allmänt lyckliga!
Och eftersom jag inte är en mästerbakare så gjorde jag bara en hallon&blåbärs paj! Smakade inte helt fel, det var till och med så Timmy tyckte den var god ;) Han är inte så glad för varken hallon eller blåbär annars (ja han är så konstig)
Dock blev vi inte full skara då det blev lite förkylningar tyvärr, men vi hoppas på bättre lycka nästa gång :)

Timmy var sugen på falukorv och jag på bacon, så jag gjorde en mix av allt ihop plus såsen som blev över från igår! Så gott så. Och medans jag lagade mat så slängde jag pappa och bebis badkaret så dem fick plaska lite i vattnet :)

Sen när klockan blir 9 så säger Timmy att han ska ha med sig äppelpaj till 14 pers imorn på jobbet! Så det var bara att ställa sig i köket igen och sno ihop 3 pajer till... Synd att man inte får ära av dem själv sen bara ;) Kanske kan göra mig en egen här imorn!

På tal om imorn så fyller ju Timmy hela 23 år ;) Ska ner på stan och handla en present på dagen och sen på kvällen så blir det kinamat minsann! Det var längesen nu!
Det roligaste att jag fick en orderbekräftelse från Nelly att jag köpt kläder. Faaan skrek jag, nu har nån beställt kläder i mitt namn och sen får säkert jag betala det! Det visade sig bra Timmy som beställt en alla hjärtansdag present till mig! Haha va gulligt av honom! :) Ska bli spännande!!

Nehe nu ska jag sluta mina ögon i förhoppningar om bättre sömn inatt!


!!!

Ursäkta att jag lägger upp samma bild igen men åhååhå va jag älskar mina pojkar <3


Man ska aldrig!! ;)

Skulle aldrig skrivit igår att han knappt behövde äta på natten. Tre gånger vägrade han somna om utan att få äta inatt!! Haha, det är så typiskt! Sen vaknade han 5 gånger mellan klockan 2 och 6! Jag var trött när han ville stiga upp vid 8 sen kan jag lova!
Som tur väl är så brukar Timmy ta honom på helgerna så jag får sova, han är så underbar!
Han tycker lite "synd" om mig för att jag tar honom varje natt så då vill han ge mig morgonen fri <3 Men det är ju smidigast eftersom man ammar och i veckorna ska ju Timmy jobba så då vill jag ju inte väcka honom för att han ska söva honom! :) Men sen när han sover bättre så ska vi få ta sovmorgon varsin morgon har vi sagt!

Idag har Timmy varit så duktig, donat med massor här hemma och tvättat bilen :) Skönt att fått bort granen som legat på balkongen sen jul ;) haha, här är vi kvicka!!

Ser verkligen fram emot imorn då hela mammagänget kommer hit på fika! Så kul att alla kunde komma denna gången, och jag håller tummarna för att vi lyckas utan att nån blir sjuk :)
Håller även tummarna för dig Caroline :)
Hela lägenheten full av fina bebisar, kan man ha det bättre!!?? Förmodligen inte!!

Kram på er!


Toppen helg och ännu är den ju inte över!!

Denna helgen har varit såå bra hittills! En sån där myshelg när man får vara hemma och njuta av varandra och underbart trevliga människor!


Fredagens Babysim gick så bra, Jasper hade kul och vi lika så! Vi tog undervatttens-bilder på barnen och Jappes bild blev så bra! Nästa gång ska vi försöka hinna med en familjebild :) Får hoppas att vi hinner med det!

Kvällen avnjöts i soffan med mina bästa! Vi har även börjat få in lite mer rutiner på att få honom i säng! Så vid 6-tiden blir det gröt och sen ny blöja och pyjamas. Efter det så ammar jag lite i sovrummet där det är lugnt och mörkt för att nån gång mellan 7 halv 8 ha lagt honom i sängen, alternativt börjar vagga i famnen.
Han är så rolig för på dagarna somnar han så gott själv i sin säng men när han ska läggas för natten så går det absolut inte för sig. Då ska man vaggad i famnen minsann! Tycker nog dock att han börjar bli lite stor och tung för det så vi försöker varje kväll att han ska kunna ligga där i sin säng istället...
Men iallafall, han brukar även sova till klockan 12 innan det är dax för mat igen så då har vi ju hela kvällen ihop sen Timmy och jag :)
Jag har märkt att han inte alltid behöver mat längre på nätterna. Ofta går det söva om honom nu, men vissa gånger går det ju givetvis inte och då räcker det med att han får snutta på ett bröst innan han somnar om igen. Hinner mjölken rinna till så äter han ju givetvis. Ser fram emot mer nattsömn även om det säkert tar några veckor till innan han inte vaknar alls på nätterna!! Håller tummarna för att detta håller i sig! :)

Lördagen kunde inte heller bli bättre då vi fick besök av Adde och hans goa tjej Sanna! Så himla trevliga så jag hoppas att vi ses snart igen :)
Hon har just nu en så fin mage och dem väntar sin lilla bebis i slutet av mars!
Ska bli så spännande och se det lilla pyret som ligger och jäser och har det gott där inne! :) Det är så jag med hoppas dem sista veckorna går fort!

Saknar själv den där bebismagen! Den var så mysig och att känna sparkarna och den förväntan man hade var underbar <3 Dock var den i vägen när man skulle sova, man var klumpig, kunde knappt klä på sig eller röra sig, hade ont och det lilla trollet som låg där inne tränade benmusklerna mot revbenen ;) Men ack va jag saknar det ändå! Men är långt ifrån redo för att göra om den resan än! Vill njuta av det bästa jag har i några år till <3

När dem åkte hemåt igen så bestämde vi oss för att ta en runda på Grand. Ville ha lite nya kökshanddukar och lite grejer inne på kicks. Har ju presentkort där inne plus rabattkuponger som kom väl till pass! Ett ansiktsserum från clarins som är underbar och två ögonskuggor från make up store. Är toppen att dem börjat sälja det märket på kicks! Tyvärr hade dem ju givetvis inte ögonskuggsprimern som jag länge velat prova =/
Sen var det några söta små tjejer som kom fram och frågade om dem kunde få kika på bebisen som låg i vagnen, utsöta var dem och dem blev så glada så när den såg lilla Jasper sparka runt där i vagnen :)
När vi kom hem så slängde vi oss återigen på soffan och tryckte i oss lite mat. Jasper var väldigt svårsövd idag så vi fick turas om att laga maten, tog nästan en timme innan han riktigt gav med sig och föll mot drömmarnas land! Han somnade nog inte förrens halv 9 skulle jag tro och sov sen till 12 för lite påtår av mat! Hoppas ju nu att han sover länge innan han vaknar och om han gör det att man bara kan vagga om honom! ;)

Ser nu fram emot en liks härlig söndag! <3

Jasper armbågs-raggar lite på sin sittring som följde med babygymmet! Den är verkligen så smidig och perfekt nu när han nästan sitter själv :)
För gymmet rullar han bara ut ifrån som ni ser, och tar gärna det med sig i rullningarna ;)


Hejja!

Fastighetsskötaren kom på besök idag just den dagen jag valt att inte matcha mina kläder plus att inte bära bh. Pinsamt! Men nog om det.
Han berättade att lägenheten under oss hade kanske fått en vattenläcka just över vårat badrum! Vårt nya badrum. Polackerna som gjorde det har dessutom precis fått en ny chans att göra om 3 nya badrum! Haha visste inte om jag skulle skratta eller gråta och inte han heller. Han ansåg det lika idiotiskt som jag när det första och andra blev som det blev! Dem är inte välkomna hit igen iallafall....


Shabby chic <3

Jag tokälskar ju shabby chic-stilen och ångrar så mycket att jag inte fattade det när jag valde möbler till lägenheten för 1,5 år sen. Vill ju börja om från början HELT i vardagsrummet, ut med allt! Men det finns det tyvärr ingen möjlighet nu.
Det är ju så romantiskt och lantligt, perfekt för mig!! Timmy tycker med det är snyggt så han tyckte att vi skulle göra egna sånna möbler, vilket jag tycker är en superkul idé! Vi gjorde ju några till hallen, skoställ och sittbänk och det blev ju så bra! Har lovat honom att till våren få göra en byrå med en gjuten platta ovampå som vi givetvis ska måla vit och sandpappra på för att få shabby stilen :) Han älskar ju att få snickra och övning ger färdighet!

Var ju med mamma idag i en butik som hade 50% på allt då dem skulle flytta. Där inne är det bara just denna stilen och jag skulle kunna handlat med mig allt hem. Men ekonomin sätter lite stopp för det ;) Men det blev ändå en del fynd!

Hittade även en hemsida som kommer besökas flera gånger! www.fridasgard.se/




Solsken, grin och tips!

Försökte skriva ett inlägg i mobilen tidigare idag men insåg nu när jag kikade på mobilen att det inte hade fungerat. Och hade absolut inte planer på att göra nu heller, så provar från datorn!

Jasper och jag passade på att ta en tur i vagnen när det var så fint väder idag. Han var så trött och somnade efter första guppet! Använde mobilens gps för att hitta cykelvägen till Ica, och det fungerade mer än bra! Iphone 4s säger jag bara, oj oj vilken maskin ;)
Var så skönt att komma ut i den väldigt friska luften, var precis lagom kallt! Dock kunde jag inte hitta nån av mina tjockare mössor så det var lite kallt om öronen!

Men Jasper har verkligen inte varit på bästa humöret idag heller, få fort det inte blir som han tänkt sig så vrålskriker han. Trodde inte man kunde ha en sån vilja när man bara är 5 månader, men ack så fel jag hade!
Tur ändå att han kan ha bra stunder emellan sina utbrott för annars hade jag nog blivit tokig.

Nu ska jag tipsa om nåt som jag använt ett tag, nämligen en färgbomb. Det är en färginpackning till håret som gör att håret får tillbaka sin glans och färg som gärna försvinner ett tag efter färgning/toning. Det är en riktigt bra försäkring till håret då den bara kostar runt 179 kr. Istället för att gå till frisören och slita ännu mer på håret genom att färga om det. Detta är ju en inpackning så den skyddar ju även håret och det blir så mjukt :)


Tog en cambild, men den blev riktigt kass. Men man får ju en känsla för hur den ser ut iallafall. Den finns att köpa på frisörsalonger. Har aldrig sett den i butik tyvärr.

Promenad!

Mamma och jag tog oss en promenad i helgen! Typiskt nog så dog mobilen när jag skulle ta en så otroligt fin bild! Var en så vacker plats! =/
Resten av rundan bestod av en hund som stack iväg och grävde upp en massa bajs och åt... Såg tyvärr väldigt mycket ut som det var gjort av en människa vilket gör det ännu äckligare!

Förresten, jag blir tokig på alla pyjamaser till bebisar med knappar! Man knäpper alltid sup som vi säger, och sen är det så svårt att knäppa den i mörker då man ibland blir tvungen att byta blöja så!.. Tips - Köp med dragkedja som går långt ner på benen!


+Bodystore.... -Stelt Svart

Har ju köpt Weledas amningste på Life innan för 114 kronor, men såg nu att dem sålde det på Bodystore.se för 79 kronor. Snacka om att man blir lurad. Köpte man för över 500 så blev dessutom frakten gratis, så jag tog i och beställde 5 packet te och även en kräm mot mammaränderna!
Det räcker nog ett tag, men det är ju ändå minst 3 koppar om dagen man ska dricka:)

En annan kul sak -
När jag låg och ammade Jappen nyss så la han av en riktig härlig och högljud fis. Det var så han själv blev paff och tappade fokus på att äta och gav mig en väldigt frågande blick, han blev så paff. Jag börjar ju givetvis skratta och Jappe kan då fortfarande inte konsentrera sig på att fortsätta äta.
När jag lyckats sluta och han börjar äta igen så lägger han väl av en ännu mer ljudlig fjärt. Då brast det kan jag säga, ojoj, så Timmy vaknade och undrade väl om jag grät och lillman började skratta och leka han med! Behövde detta efter denna "mindre roliga" dagen!
Kan inte kalla dig för lillfisen mer! <3

Denna veckan har jag i stort sett inget planerat och oj va skönt det är! Nån dag ska jag med mamma till Orrefors och handla med massa fina grejer till hemmet! Dem ska nämligen flytta och har en massa rea på precis sånt jag gillar. Lantligt, gammalt och romantiskt i allt man kan tänka sig! Är så trött på det stela moderna svarta (vårt vardagsrum) att jag bara vill sälja allt och börja om från början! Har ju sett så mycket fint som jag vill ha :)

Spontanshoppade faktiskt nya kaffemuggar och assietter i 6 olika färger i förrgår, dem var så himla söta och det är ju mycket roligare att servera med färger än bara svart/vitt, right? Ska se om jag kan få nån bild på dem imorn :)

Godnatt nu alla vänner!


Arg Bebis!

Jappman har haft en riktigt jobbig dag idag! Allt har blivit tokigt. Tappar han leksaken, blir hungrig, trött, kissblöja, eller inte får den saken han vill ha = Vrålskrik och såå förbannad!! Han har vart så svårtröstad idag. Vilket blir lika jobbigt för mig och jag höll på att bryta ihop när Timmy sa att dem hade varit tvunga att jobba över en timme. Att han kan vara så bestämd när han är så liten!?
Men han somnade gott tillslut och pappsen gav sig av till Life efter mer amningste som tog slut igår, men det var slut även där! Det märks så tydligt på mjölkmängden och hur snabbt reflexen kommer igår när man inte dricker det.

Gjorde iallafall en god kycklingsallad till Timmy kom hem. Med fetaost, cashewnötter och massa olika grönsaker och ägg! Mums <3

Nu ska vi njuta av lugnet med lite fika!

Man skulle blivit född till miljonär!

Haha läste mitt förra inlägg och inser att jag har ju problem med svenskan!! Jisses, haha så jag ber om ursäkt. Kan man skylla på att jag skrev med en hand och busade med Jappe med den andra??

Kikade in på Blingos hemsida och gud va mycket fina kläder dem har fått in, skulle bli helt ruinerad om jag handlade allt! Ska nog ta och kika in på Åhléns med då jag fick lite rabatter därifrån ;) Newbie hade även nån rea nu och dem brukar ha så mycket fint! Kläder till dem små får man aldrig nog av att köpa ;)

Borde egentligen hänga upp tvätten som blev klar för 10 minuter sen, men ska baaara kolla in kläderna först ;)

Här kommer två från imorse! :)


Grrrrr!!

Uuh, ingen rolig natt.
Inte nog med att jag inte somnade förrens halv 3, utan Jappemannen vaknade stup i kvarten. Han var jätteledsen och man fick verkligen trösta honom, men med nappen och lite gung så somnade han tillslut. Men han tyckte även att det var dax att stiga upp vid halv 8... och under 2,5 timme försökte jag söva honom men utan att lyckas. Så efter både provat att leka, amma och byta blöja flera gånger så steg vi upp för att byta på honom igen, smörja in och ta på honom kläder. DÅ blir man trött och somnar med en gång! ;) Och jag känner givetvis att inte kan somna om igen, klockan var ändå halv 11.
Är ju fortfarande dötrött men när jag såg att Timmy ställt all disk från hans frukost och från jobbet på diskbänken istället för i diskmaskinen och att han slängt alla Jaspers kräkkläder från igår på golvet m.m så fick jag en panik känsla!! Blööö...

Men det tog inte lång stund innan jag blev glad igen! Fick ett meddelande från posten att min paket har kommit! :D Dock kan jag ju inte gå och hämta det för hela bilen är full med grejer och i vagnen får man knappast plats med en bilbarnstol ;) Typiskt!

Har inte heller bestämt om jag ska med till Braås idag eller inte. Timmy ska nämligen basta. Kanske ska det ändå så jag kan följa med och hämta grejerna, är så nyfiken!!!

NEEEEEEJ, Jasper fick tag godispåsen och hällde ut ALLT i soffan, på sig själv och på golvet! Jaja, han tyckte det var kul iallafall... SÖTUNGE <3

Nuu!

Nu blev det hyffsat bra iallafall!
Och verkligen dax att gå och lägga sig!
=)

Tokig!

Nu blir jag tokig. Skulle ändra om på bloggen och dem gamla inställningarna blandar ihop sig med dem nya så det ser för jävligt ut rent ut sagt! Hur frustrerande är inte det? Jag får det verkligen inte att bli bra!!!

Överbeskyddande -Big no no!!

Idag tog Jasper och jag en mysdag istället för att städa (fruktansvärt mycket roligare) Tvättade bara några maskiner och plockade i ordning här.

Vi har haft det så mysigt och skrattat hela dagen! Men han har varit något tröttare än vanligt idag så det har blivit lite mer egentid faktiskt och det behövs ibland :)
Vi hoppas även på att våra saker kommer imorn så vi får kika in allt fint :)

Sitter nu och kikar på -World's worst mom! Och jag får panik på dessa överbeskyddande mammor!! Låt barnen leka ordentligt och få slå sig nån gång ibland. Givetvis att man ska vara med och hålla uppsikt, men att inte ens låta sitt barn få åka skateboard på asfalten utan får bara stå stilla på gräsmattan är att dra gränsen för långt! Barnen får inte äta godis för mamman har lärt Barnen att vara rädda för att få diabetes!! Dem går inte heller på tivoli för att barnen kan komma bort eller bli bortrövade. Dem visste inte ens vart glasen stod hemma så dem kunde ta nåt att dricka för mamma har alltid fixat det till dem. 10 åringen ville inte låta sina föräldrar bo på hotell själva en natt för att hon var orolig att nånting skulle hända dem. Tappar hakan fullständig, det är ju galet!! Nej sån kommer jag aldrig bli! Och blir jag det vill jag ha en fet smäll så jag vaknar till ;)

Haha söta Jasper som blev något förbannat när han inte kom upp så han kunde krypa iväg, haha han har verkligen inget tålamod! Men det övar vi på ;) Gullungen <3


RSS 2.0