Busig sjukling

Hemmagjorda kanan är helt klart toppen!


Krupp!!

Ja inatt hade lilla prinsen krupp :( Usch va jobbigt det var när han vaknade och knappt kunde andas! Ringde givetvis Barnakuten och fick bra råd därifrån som var toppen! Öppnade alla fönster och lät han sitta eller stå istället för att ligga (tills han blev trött igen då la vi ju honom i hans säng med en liten kudde under huvudet) fick lite att dricka och så med! Sen sov han några timmar iallafall! :/ Stackars älskade miniprinsen <3 Men trots att han fortfarande är genomförkyld så är han för det mesta go och glad som vanligt! Hur kan han vara det?? När jag är sjuk så är jag allt annat än pigg och glad iallafall ;) En sak som är skönt det är att han äntligen förstår att han ska gå ner med fötterna först från bland annat sängen och soffan! Vi har övat som tokar!! Innan har han dykt med huvudet den galningen ;) Så nu behöver man inte vara lika rädd även om tekniken inte riktigt är fulländad än och att han ibland känner för att prova sin förra dykteknik igen! På bilden när han ligger över soffan och bordet kan jag tala om att han låg så och kikade på tv ;) Den andra är på våffelmellanmålet, gottigotti med lite mosad banan till! Är lite svårare att få i honom mat när han har ont i halsen och det är ju inte konstigt!


Liten sjukling!

Lilla liten är sjuk här hemma :( Hes, ont i halsen och snorig! Typiskt, vi som hade så mycket roliga saker på gång med fina vänner :( Och Timmy som äntligen kunde ta sig 3 dagars semester från allt. Så vi riggade som sagt va upp en rutchekana hemma så vi iallafall kan ha kul ändå! :) Mammas hemgjorda glass på turkiskyoghurt, och diverse bär gjorde susen! Då blev vi glada en liten stund :)


Välkomna till Jaspers lekland!!

För att bygga en inomhus-rutchekana krävs :

- En garderobsdörr
- Ca 200 bollar (helst utspridda över hela hushållet)
- En bad/sand låda i hårdplast
- Ett skötbord
- En smart mamma (!!)
 
Utrustning:
- Byxor
- Strumpor
(Vid klättring upp för rampen, skippa detta) ;)
 
 
Där har man dagens underhållning ;)

Helt galet slut!

Jasper bestämde sig för att slå upp sina vackra blå ögon vid 6 idag! Jag har absolut Max sovit 4 osammanhängande timmar idag! Packat som en dåre hela familjens saker. Hämtat akvarium som Sally ska vara i när mamma och pappa ska passa henne. Handlat mat. 2 rundor på media markt. Lagat mat. Städat. Vikt in tvätt. Varit på lamplagret med mamma och pappa. Och självklart tagit hand om min busunge <3 Phjuu, helt slut i kropp ock själ! Speciellt efter denna veckan då jag förmodligen inte ens spenderat sammanlagt 1 timme i soffan! Egentligen har dem senaste 3 veckorna varit såhär.. Så egentligen vill jag bara vara hemma en vecka med min lilla familj och bara ta det lugnt och göra det vi själva vill! Ta en paus från alla måsten som varit! Men icke, imorn drar vi till Finland och jag kan inte vara mer opepp just nu!! Tråkigt.. Tur att Jasper alltid gör en glad med sitt söta ansikte och sitt busiga sinne! 


Orkar inte vara effektiv idag!

Precis som rubriken lyder så varken vill jag eller orkar vara allt för duktig idag! Jasper har vart urmysig och klättrat upp i knät på mig i soffan och satt sig och myst hur länge som helst!  Vem vill hellre packa och fixa då?? Nej så vi har bara badat lite och tvättat kläder. Har absolut ingen lust och motivation att packa grejer även om vi åker till Finland på lördag... känner mig inte särskilt sugen på att åka heller! Tycker så synd om Jasper att han ska sitta fast i bilstolen så länge. Han har dessutom tröttnat på att åka bil, tycker inte alls det är kul längre! Har även tusen saker att göra hemma. Men jag har löst biten med vem som passar Sally! Köpte ett gammalt akvarium som hon får vara i hos mamma och pappa. Det blir kanon! Ligger i sängen och nattar Jappe just nu, hoppas han kan somna snart så jag med får ta mig ett bad och göra mig i ordning :)


En vacker liten rackare!

Åkte hem och mös lite hos familjen Martini/Paulonen idag! Tog en go-fika och sen en promenad så våra underbara godingar fick sova! :) Och se vad vi hittade på vägen! Så underbart vacker :) Vi la den lille rackarn i gräset så han inte skulle bli överkörd. Hoppas han kryar på sig! Lyckades hitta en lucka med fint väder fram tills vi kom till porten ungefär! ;)


Trött liten Timmy!

Vem söver vem egentligen?


Soffbestigning!

Nu finns det inga gränser för vad denna mannen klarar av!


06.10

Här ligger jag klockan 06.10 och gör ett fotokollage och bloggar! Är jag tokig kanske? ;) Men jag väntar med spänning och se om min son somnar om igen, vilket jag håller tummarna för!! Han är jättetrött men lite envis ;) La ihop lite bilder från morgonen igår så Jaspers väldigt frågande miner! Haha <3 Sötbullen!!!


Leobus!

Oj va barnen (och mammorna) hade skoj idag på Leos! Dit åker vi mååånga fler gånger för det var ett riktigt kanonställe!! :) Varit i Braås och firar svärmor som fyller 45 idag! Men nu är jag trött som en gris och har nog för första gången lagt mig före Timmy! Men den stackaren ska upp och jobba kl 4 :( Var de jag visste med detta jobbet... Tråkiga arbetstider! Men visst, jobbar dem mycket övertid en månad så bjuder chefen på en utlandssemester, det är ju inte fy skam! Egen bil och så har han ju med. Undra när blogg.se ska fixa så all text inte sitter ihop??? Styckindelning tack!


Käre barn!

Om du kunde förstå hur farligt det är att klättra överallt som du gör! Jissus, nu klättrade han upp på tv-bänken! Idag tycks det regna på denna sida Växjö med. Fy så trist! Tur att vi ska ha fantastiskt roligt inne på Leos idag! :D


Brännboll!

Denna veckan är fullspäckad ska jag säga! Inte många minuter över men det är kul! :) Idag var det ny kyl och frys som skulle in och brännboll som stod på schemat! Skulle egentligen shoppat lite men vi orkade inte vara effektiva på förmiddagen efter förra veckans jobbinsatser, så vi sket i att rent ut sagt! Blir dock att jag får göra det imorn utan Timmy då han ska jobba lite igen. Ska även träffa mina fina Caroline och Svante imorn, blir kanske en tur till Leos lekland :) Har aldrig vart där så ska bli spännande! Men brännbollen ja... Fasen vilken hemskt dåligt kondition man har! Man får skämmas... Blir nog bättre nästa är när bebisplutten kommer träna sin mor när han springer runt och busar! ;) Nästa grej.. Jag är trött, hungrig och i behov av dusch! Hur prioriterar jag detta bäst?... Godnatt!!


Aaaj!

Jordgetingar måste vara satans påhitt!! Kliar värre än 10 myggbett på samma ställe och är fortfarande svullet... Det är nu över en vecka sen dem stack mig!


Mina idoler!

Mina idoler är helt klart min pappa som vågade hoppa fallskärm idag och dessa galenskapare!! Jag är uppväxt med dem här fantastiska människorna och jag mår så bra och blir såå glad och ungefär 6 år igen när jag ser dem! :D Haha!!


Stress

Jag är en väldigt lättstressad person. Och stressad börjar jag bli nu!! Pappa och Timmy är fortfarande i backen och bygger. När dem kommer in ska dem duscha och göra sig i ordning. Jasper är nog den tröttaste bebisen på denna jord men VÄGRAR sova. Jag har kommit så långt att jag ätit frukost och packat ner en sked och välling till Jasper.. För yoghurt och annat måste jag ner och handla! Göra maten till alla, att mamma och jag ska hinna göra oss iordning står med på listen som är kvar att göra. Jasper ska ha mat innan vi åker... Vi ska åka om 1,5 timme!!


Dåligt av mig!

Skriver dåligt med inlägg tycker jag!! Får skämmas... Men jag skyller på att det är sommar och man hellre umgås med nära och kära än sitter och med mobil/dator ;) Nu är vi hemma hos mamma och pappa , Timmy hjälper ju dem att bygga i backen. Blir nog bra när det är klart men det är nog inte det lättaste då backen består av ett berg ;) Mamma och jag åkte till Kalmar idag och hälsade på farmor som ligger på sjukhuset. Usch tycker det är jobbigt när man ser hur dåligt hon mår och att det bara blir sämre :( Men Jasper gjorde henne nog lite gladare idag för han är det 100 km/h på ska jag säga!!! Och munnen går i ett, det är så fruktansvärt kul att han egentligen bara för nån dag sen förstod att han kan säga ord som vi säger :) Titta, är ju en klar favorit i ordförrådet!! Efter vi vart hos farmor så åkte vi givetvis en tur till Ikea, hur skulle man inte kunna hamna där?? Blev även en runda inne på modehuset. Handlade mig ett par nya jeans och en jacka inne på carlings! :) Äääälskade verkligen jackan och blev ännu gladare när jag såg att det var 50% på den!!! Jag är lite osäker på jeansen men jag tog hem dem iallafall så får vi se.. Röva har ju växt på mig så har fått gå upp 2(!!) storlekar i jeans, helt galet!! Inte så konstigt att jag spräckt knappen på 2 jeans nu då ;) vägde mig igår 9 kg uppåt nu! Det går undan :) undra om det är såhär för alla eller om det bara är min kropp som äntligen förstår att den väger för lite!? Nåväl, imorn blir man kanske faderslös... Jag mitt dumma nöt gav ju honom fallskärmshoppning i 50-årspresent och imorn bär det då av!... Köpte till att allt kommer filmas med, kul!


Dagen!

Har tydligen börjat få sömn problem igen? Nu är klockan 02.00 och jag kan inte somna!! Vill bara vara vaken och hitta på massa kul med min familj! Dagen: -Massa bus. -En tur till Braås. -Stolt farmor gav bebis välling och han somnade i famnen hos henne. -Tjurig tonåring gör en gigantisk affär över några jordgubbar ;) -Kvällsmat från McD -Timmy och Jappe somnade bredvid varandra på sniskan över hela sängen! - Jag kan inte sova... Pust, stånk och stön!! Här är dagen sötis - Jasper!! (Vem annars??)


Min första!!

Lyckades ladda upp min första video! Dock fick den inget namn men det behöver inte vara perfekt första gången ;)


Untitled Video


Gokväller!!

Här sitter jag uppe, pigg som en speedad hundvalp! Tack för den väldigt långa sovmorgonen grabbar ;) Skönt att veta att det är min "stiga upp med bebis morgon" imorn! Mm Mm.. Men idag har minsann Jappe gjort försök till att börja gå. Han ställer sig upp och släpper stödet. Ibland står han bara och håller balansen några sekunder men ibland försöker han faktiskt ge sig iväg :) Min duktiga kille!! Visst det är ju kanske 2 steg och sen i backen ;) Men hans mamma är stolt så det finns inte på kartan!! <3 Hans polare Svante har minsann tagit hans första steg (8st!!), stolta kompisar är vi!! Skryter gärna ;) Det är så roligt barn verkar "lära" sig saker av varandra. Svante satte sig före Jappe, men bara 2 dagar senare så satt även vår grabb. Jasper kryp före och bara dagen efter vi varit där så kröp Svante med! Likadant med att gå.. Jasper var inte alls sugen på att gå (eftersom han kröp så otroligt bra) men när vi var iväg på semestern så såg han nog Theo gå omkring med mamma och pappa och nu vill Jasper knappt göra annat han heller! Sen var vi hos Caroline och dem igår och idag skulle han ju då även stå helt själv och försöka gå :) Han har blivit otroligt stadig bara denna veckan och gåvagnen har blivit populär! Är så coolt!! Hoppas inte denna texten med flyter ihop som det förra inlägget.. Blir jobbigt att läsa för er! Ps!! Glömde ju föribövelen det nästan viktigaste!! Jasper har ju börjat pussas! Han öppnar hela munnen och pussar ordentligt, stor risk för att bli nerdreglad ;) Han kan även ordet då så man kan öva på denna kärleksfulla gest ofta!! <3


Undra om..

Det bara är jag som får upp att all text i förra inlägget hänger ihop eller om blogg.se inte är riktigt okej än iallafall!?


Semester!

Nu har Timmy semester, wiihuuu!! Han börjar inte jobba förrens vecka 33 :) Såå skönt och vi ska njuta av varenda minut! Igår var vi hos Caroline med familj! Alltid lika trevligt där hemma och man blir alltid bortskämd med otroligt god mat :) Så kvällen bjöd på poolhäng för minikillarna, vagnpromenad, jag blev stycken av 3 jordgetingar, skoskav, god mat, fest, chokladhjul, efterrätt ;) Haha! Hade med andra ord en riiktigt trevlig kväll!! :) Idag verkar det mest bli hemmagrejer som ska göras! Men nån tur utomhus ska vi givetvis hinna med, kanske parken eller varför inte till Leos lekland? Den som lever får se!


För att...

Vara skitjobbig så slänger jag in ett tredje inlägg där jag tänkte säga att jag nu väger 8 kilo mer än innan jag blev gravid!! Hejja Hejja!

Konstigt

Många bilder försvann och allt blev tokigt så jag gör ett inlägg till istället :)

Ett styck pucko!Fina morfar och plutte!
Har nog mer roliga bilder i mobilen men jag kommer inte in därifrån längre :(

Sommar!

Nu kanske några bilder hinner komma upp! Så länge inte min lilla goding vaknar :)Klättra på vovven är det bästa!
Mormor och plutt <3Nya Jackan och regnbrallornaTheo och MarcusGrodyngel i mängder!

 
 

Det är ju sommar :)

Som ni säkert märkt så har inga bilder kommit upp men det är ju föritusan sommar på riktigt nu ;) Då vill man inte sitta framför datorn!!
Men har lagt in bilderna på datorn och vänt och snurrat hit och dit så kommer säkert till skott snart ;)

Idag tog jag Jappe i vagnen och drog till Ica och handlade dagens middag och lite fika till oss till hemvägen. Stannade vid en lekplats och busade först lite sen satte vi oss i gräset och fikade lite på frukt och kakor (kakorna baara till mamma)
Tyvärr så är Jappe rapp Till käften.. Han hann se harlorten innan mig! Blöö.. Som tur väl så var den inte nygjord och jag fick ut den sekunden senare!

När vi kom hem så var det nanedax och la honom i sägen. La mig brevid i min säng och hade foten på en utav spjälorna, då provade han "hur hårt kan man bita mamma i tån innan att hon skriker" Inte så värst hårt enligt mamman!! Aaj!

Förresten så tror jag att jag ska sommarjobba för Locellus nästa sommar ;) Hade 3 sommarjobbare utanför och handledaren då. Han jobbade för fullt medan s-jobbarna solade/hängde på räffsan!
Slappt


Bild från midsommar

Hemma

Hej allihopa!
Jag har inte dött utan bara haft semester och inte velat lägga ner tid på datorn och internet :)

Har haft en riktigt härlig semester och jag skulle velat stanna en vecka till (minst)
Men nu är vi hemma igen och tillbaka till dem gamla rutinerna. Timmy är på jobbet och Jappe och jag roar oss här hemma, håller på och fixar iordning allt efter semestern och tvättar. Sånt där ont nödvändigt!
Tänkte jag skulle lägga upp bilder och lite mer info ikväll för nu vill jag bara slappa och sen bli klar här!
Har hänt lite annat kul idag faktiskt men det är ingenting jag berättar förrens tidigast onsdag ;) Stor lättnad iallafall!
 
Nu verkar det som om jag med fått den nyare versionen på blogg.se och jag är lite snurrig på det än så länge men det lär man sig nog snart :)
 
 

RSS 2.0